avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii catre Elvetia
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii catre Elvetia

Buna ziua,
Am o firma neplatitoare de TVA si prestez servicii IT pentru o firma din elvetia. Exista o procedura speciala pentru emiterea facturilor catre firme din elvetia? Trebuie sa ma inscriu in ROI? Devin platitor de TVA?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:13, 27 Februarie 2015
Obligatia inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari apare doar daca realizati prestari/livrari intracomunitare sau achizitii de bunuri/servicii intracomunitare.
Factura o veti intocmi fara Tva, mentionand "Furnizor Scutit de Tva conf. art 152 din Codul fiscal".

Cititi acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Deci, din cate inteleg, tot ce trebuie sa fac diferit fata de situatia in care as presta acelasi serviciu pt o firma romaneasca este faptul ca trebuie sa scriu pe factura "Furnizor Scutit de Tva conf. art 152 din Codul fiscal"...
Fiind neplatitor de TVA nu trebuie sa mentionati nimic in relatia cu NON -UE sau Romania. ( TVA 0 si gata)
Doar in relatia cu UE - platitori de tva exista restrictii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizare servicii intracomunitare si non-ue iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Firma pentru care lucrez este o microintreprindere, neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI si nu a depasit nici un plafon de TVA, avand ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari alexpetre15 alexpetre15 Salut ! As dori sa aflu informatii despre inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari . Am o [b]firma de intermediere[/b], firma este la inceput ... (vezi toată discuția)