Buna ziua. Am si eu nevoie de cateva sfaturi legate de recuperarea unei sume de bani imprumutate unei persoane.
Povestea e cam asa: in urma cu cca 2 ani de zile am imprumutat o cunostinta cu suma de 9000 de euro pt o perioada de 6 luni. Deoarece el nu avea cu ce sa garanteze ca persoana fizica in momentul cand am facut actul la notar s-a gajat cu un bun mobil aflat in patrimoniul firmei la care este asociat el cu sotia. Problema este ca intre timp firma respectiva a intrat in lichidare. Din cate am inteles era un termen (care a trecut demult) in care ma puteam inscrie la masa credala pt recuperarea banilor. Acum intrebarea mea este ce s-ar putea face pt a-mi recupera banii de la aceasta persoana.
Buna ziua. Am si eu nevoie de cateva sfaturi legate de recuperarea unei sume de bani imprumutate unei persoane.
Povestea e cam asa: in urma cu cca 2 ani de zile am imprumutat o cunostinta cu suma de 9000 de euro pt o perioada de 6 luni. Deoarece el nu avea cu ce sa garanteze ca persoana fizica in momentul cand am facut actul la notar s-a gajat cu un bun mobil aflat in patrimoniul firmei la care este asociat el cu sotia. Problema este ca intre timp firma respectiva a intrat in lichidare. Din cate am inteles era un termen (care a trecut demult) in care ma puteam inscrie la masa credala pt recuperarea banilor. Acum intrebarea mea este ce s-ar putea face pt a-mi recupera banii de la aceasta persoana.
Multumesc de raspuns.
Da contractul era facut la notar in 2009 si in el era specificat ca e cu titlu executoriu dar executorul a spus ca mai nou se cere sa se faca si investirea cu formula executorie.
Astazi am depus actele la judecatorie. Am inteles ca dureaza cateva zile.
Practic dupa ce se va face investirea cu formula executorie voi putea merge la executor sa inceapa actiunea oricand inainte de termenul de 3 ani al prescrierii?
Buna seara.
Revin cu o noua intrebare.
Am un contract de imprumut cu titlu executoriu.
Am fost si am vb cu un executor pt a incepe demersurile si acesta a spus ca inainte de toate trebuie sa merg la judecatorie pt a primi de acolo nu stiu ce investire presedintiala sau ceva de genu acesta.
Intrebarea mea este dupa obtinerea acestei investiri (am inteles ca se pune o stampila pe contractul facut la notar intre mine si imprumutat) trebuie mers la executor pentru a incepe executarea imediat? Sau pot lasa actul asa si sa merg la executor ulterior (peste 2-3 luni) daca nu ma inteleg amiabil cu persoana imprumutata.
aveti idee cam cat ar putea fi procentul (comisionul, onorariul) unei astfel de firme. Mi-ati putea indica o astfel de firma. Din ce am cauta pe internet am gasit doar firme care se ocupa de datori catre banci sau persoane juridice. Multumesc
ma intereseaza varianta in care sa pot sa cesionez unei firme specializate valoare imprumutului. Sa primesc de la aceasta firma o parte din bani urmand ca de aici in colo sa fie problema lor cum vor recupera banii.
Am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare.
In urma cu 1 an am imprumutat o persoana fizica cu o suma destul de mare de bani si am facut un contract de imprumut scris de mana. Intrebarea mea este daca se poate, este LEGAL, sa apelez la o firma de recuperare a datoriei sau trebuie mers in instanta lucru care stiu ca dureaza foarte mult.