avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire imprumut.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire imprumut.

Buna seara. As avea si eu o intrebare. Am imprumutat o suma destul de mare de bani de la o persoana, imprumut care s-a facut in baza unui act incheiat la notar. Am ajuns la scadenta acestui contract si a aparut o problema in sensul ca in decursul timpului eu i-am restituit o parte din bani in mai multe transe dar persoana nu mai recunoaste. Mentionez ca banii pe care i-am restituit au fost dati prin alimentarea contului lui sau prin transfer bancar. Se poate face ceva sau suma trebuia restituita din fata notarului?
Cel mai recent răspuns: sorin648 , utilizator 12:02, 26 Aprilie 2011
Dovada restituirii unor sume se poate face si prin chitanta liberatorie.
Nu este necesara forma autentica!
In actul facut la notar s-a convenit ca sumele sa fie restituite numai in fata notarului?
In conditiile in care detineti probe temeinice care atesta acordarea de transe periodice,nu aveti de ce sa va faceti probleme
In actul facut la notar nu este trecut faptul ca restituirea trebuie facuta in fata notarului. Este stipulata doar data scadenta si faptul ca daca nu se restituie intreaga suma pana la acea data se poate trece la executarea bunului cu care s-a gajat. Cat despre dovezi ale platii chitantele nu le mai am. Ar fi extrasele de cont ale persoanei in care se poate vedea ce sume a primit doar ca la denumirea operatiuni nu e specificat ca a fost vorba de restituire o parte din suma imprumutata.
Eu cred ca puteti dovedi efectuarea platilor, chiar daca nu s-a specificat faptul ca plata in cont reprezinta indeplinirea obligatiei contractuale. Cu atat mai mult cu cat, presupun, nu mai existau alte obligatii de plata fata de creditor in afara celor rezultate din contractul despre care faceti vorbire.

dar in cazul meu daca nu mai am chitantele se poate obtine un extras de cont, pt contul lui bancar pt a se demonstra ca au fost depusi banii?

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda imprumut euro eugen82 eugen82 cum se stabileste dobanda pentru un imprumut in euro intre persoane fizice? care sint dispozitiile legale? imprumutul a fost consemnat prin inscris dar nu ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice vrani vrani Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)