Buna ziua.Am o angajata care este in concediu fara salar si doreste prelungirea acestuia cu inca cateva luni.Angajatorul a aprobat cererea.Intrebare: decizia se face pentru prelungire in acest caz in baza carui articol, lege etc, sau o decizie noua pentru a doua perioada de suspendare.Mentionez ca intre cele doua perioade nu e intrerupere.
Multumesc pentru ajutor.
B este producator -coordonator, A este producator si efectueaza serviciile in nume propriu dar in contul firmei B, pentru firma C (din Italia), cele 2 societati din Romania avand un contract de prestari servicii,privind colaborarea partilor pentru prelucrarea produselor finite pentru firma C.
Intrebare:
Art.133 alin.2 lit.h pct.2, nu se poate aplica in acest caz?"
h) locul unde sunt prestate serviciile, in cazul urmatoarelor servicii:
2. expertize privind bunurile mobile corporale, precum si lucrarile efectuate asupra acestora. Prin exceptie, se considera ca aceste servicii au loc:
- in statul membru care a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA, in cazul in care aceste servicii sunt prestate unui client care ii comunica prestatorului un cod de inregistrare in scopuri de TVA, valabil atribuit de autoritatile competente dintr-un stat membru, altul decat cel in care se presteaza efectiv serviciile, si se refera la bunuri transportate in afara statului membru in care serviciile sunt prestate;
firma A factureaza serviciile efectuate catre firma B cu sau fara TVA?
Societatea B, efectueazã manopera pentru firma C, cu angajatii de la firma A.
Serviciile de manopera sunt efectuate in Italia.
A- stabilitã ºi înregistratâ în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal,
B- stabilitã ºi înregistratâ în scopuri de TVA în România conform art. 153 din Codul fiscal,
C- stabilitã ºi înregistratâ în scopuri de TVA în Italia, nu este stabilitã în România sau nu este consideratã a fi stabilitã pentru respectivele livrãri de bunuri/prestãri de servicii pe teritoriul României conform prevederilor art. 125^1 alin. (2) ºi care nu este înregistratã în România conform art. 153 si nici nu are un sediu fix în România unde sã primeascã un asemenea serviciu
Cerere solutie: societatea A factureaza catre firma B cu sau fara TVA 24%?
Firma B executa lucrari la firma din Italia, cu angajatii de la firma A. Firma A plateste diurna angajatilor, si ar factura diurna aceasta firmei B. Firmele A si B sunt firme din Romania -ar trebui facturat cu TVA, locul prestarii insa este in Italia ..
Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara TVA?
Pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, avand cod CAEN 4719 (comert cu amanuntul in magazine nespecializate de produse nealimentare), sunt necesare "Documente care atesta pregatirea/experienta profesionala: Copie dupa diploma/acte de studiu/atestate (care sa aiba legatura cu obiectul de activitate ce urmeaza a fi desfasurat) - dovada calificarii in domeniul de activitate urmarit. Daca persoana care doreste infiintarea I.I. are absolvit liceul cu specializarea : electronica si automatizari, se incadreaza ca pregatire profesionala?