avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate alg73

Activitate alg73

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am o firma cu obiect de activitate principal "Prelucrarea automata a datelor" (microintreprindere) si as dori sa deschid un punct de lucru in alt judet, in care sa functioneze o firma de distributie produse alimentare, cu un singur angajat.
1. Pentru infiintarea acestuia va trebui sa adaug inca un obiect de activitate principal?
2. Pentru punctul de lucru voi putea declara impozit pe profit, in conditiile in care pe societate declar acum impozit pe cifra de afaceri?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Derulez un contract de leasing auto, pe patru ani, ca persoana juridica, fiind in al treilea an de plati. Astazi am primit o factura din partea firmei de leasing cu penalitati de intarziere de la inceputul contractului. E o suma ce depaseste o rata, desi nu am intarziat cu platile, in total de la inceputul contractului, 200 de zile! (penalizarile sunt de 0.5%/zi). Este corect ca firma de leasing sa pretinda asaaa... cand doreste, penalizarile cumulate in 3 ani, fara sa explice nicicum gestul acesta?! In contract se stipuleaza ca penalizarile de intarziere sa fie facturate la urmatoarea factura (n-au procedat asa).
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat avizat in urmatoarea problema: firma A factureaza si livreaza catre firma B un tablou electric cu un an in urma (valoarea e de aproximativ 15000 RON). Firma B factureaza si livreaza acelasi tablou electric catre firma C (antreprenor general), care factureaza si incaseaza de la beneficiarul final D. Firma C nu mai plateste catre B si, implicit, nici B catre A.
A si B au un contract in care se stipuleaza clar ca dreptul de proprietate asupra tabloului electric livrat trece de la A catre B in momentul achitarii integrale a acestuia, cu conditia ca plata sa se produca in mai putin de un an. Teoretic, societatea pe care o reprezint (A) este proprietara de drept a tabloului electric? Imi pot recupera macar bunul neachitat? Pentru ca firma C este o firma "tepara", care probabil nu va plati niciodata?
Multumesc anticipat.
Politia nu are obligatia sa respecte acest Regulament (ROUG 195/2002)? E la latitudinea cuiva anume sa aprobe sau nu cererea de reducere? Nu e obligatoriu?
Multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna septembrie 2008 mi-a fost retinut permisul pentru 90 de zile, pe raza jud. Gorj, pentru conducere cu viteza peste 50 km/h in localitate. Am facut plangere contraventionala, mi-am recuperat permisul, procesul s-a derulat si s-a finalizat cu respingerea plangerii. Am depus permisul in termenul legal la politia de domiciliu (Bacau), in 17.04.2009, am sustinut reexaminarea, am trimis cerere de reducere la 30 de zile a perioadei de suspendare, primita de politia Gorj in data de 30.04.2009. Indeplinesc toate conditiile prevazute de acel art 221 din ROUG 195/2002.
Am vrut sa ma asigur ca a fost aprobata cererea, incepand cu data de 11.05.2009, dar la Bacau mi s-a spus ca nu s-a operat nimic in sistem de catre politia Gorj. Am vorbit la telefon si cu domnii de acolo, care mi-au spus ca nu pot opera pana ce pol. Bacau nu le trimite sentinta pe care am depus-o aici (desi o copie le-a parvenit, atasata la cererea de reducere trimisa de mine). Cu certitudine va mai dura zile bune pana la rezolvarea situatiei. Va rog sa-mi spuneti, ce pot face in situatia aceasta? Judecatoria care a hotarat respingerea, definitiv si irevocabil, nu e obligata, la randul sau, sa trimita politiei sentinta?