Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna septembrie 2008 mi-a fost retinut permisul pentru 90 de zile, pe raza jud. Gorj, pentru conducere cu viteza peste 50 km/h in localitate. Am facut plangere contraventionala, mi-am recuperat permisul, procesul s-a derulat si s-a finalizat cu respingerea plangerii. Am depus permisul in termenul legal la politia de domiciliu (Bacau), in 17.04.2009, am sustinut reexaminarea, am trimis cerere de reducere la 30 de zile a perioadei de suspendare, primita de politia Gorj in data de 30.04.2009. Indeplinesc toate conditiile prevazute de acel art 221 din ROUG 195/2002.
Am vrut sa ma asigur ca a fost aprobata cererea, incepand cu data de 11.05.2009, dar la Bacau mi s-a spus ca nu s-a operat nimic in sistem de catre politia Gorj. Am vorbit la telefon si cu domnii de acolo, care mi-au spus ca nu pot opera pana ce pol. Bacau nu le trimite sentinta pe care am depus-o aici (desi o copie le-a parvenit, atasata la cererea de reducere trimisa de mine). Cu certitudine va mai dura zile bune pana la rezolvarea situatiei. Va rog sa-mi spuneti, ce pot face in situatia aceasta? Judecatoria care a hotarat respingerea, definitiv si irevocabil, nu e obligata, la randul sau, sa trimita politiei sentinta?
Practica Politiei este de neaprobare a reducerii perioadei de suspendare persoanelor care au contestat procesul verbal de contraventie.
Va doresc numai bine
procedura poate dura saptamani si judecatorul nu se ocupa de trimiterea sentintelor, o face personalul auxiliar.oricum,ar fi bine sa va interesati direct si eventual sa depuneti o cerere de urgentare a redactarii si comunicarii sentintei.
Politia nu are obligatia sa respecte acest Regulament (ROUG 195/2002)? E la latitudinea cuiva anume sa aprobe sau nu cererea de reducere? Nu e obligatoriu?
Multumesc pentru sfaturi.
Practica Politiei este de neaprobare a reducerii perioadei de suspendare persoanelor care au contestat procesul verbal de contraventie.
Va doresc numai bine
surprinzator, la mine a functionat reducerea, desi am contestat p-v.:">