avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela T

Activitate Mihaela T

Răspuns la discuția Concediu de lauzie
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Daca sunt in concediu de ingrijire a copilului ( primul nascut in ianuarie 2008) si imi depun actele pentru a intra in concediu de ingrijire a celui de-al doilea copil (nascut in aprilie 2009), mai am nevoie de cele 42 zile de lauzie? Doctorul spune ca nu dar primaria spune ca da. Sau pot sa depun actele abia anul viitor cand se termina CIC la primul copil?
Va rog sa-mi raspundeti; Multumesc.
Buna ziua,
Sunt in concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani pana in ianuarie 2010 dar am nascut de curand al doilea copil si se pare ca nu pot beneficia de indemnizatia pentru ingrijirea copilului al doilea decat daca renunt la prima. Nu stiu de ce mi-se spune asta pentru ca eu stiu ca "Concediul si indemnizatia de crestere a copilului se acorda pentru fiecare dintre primele trei nasteri... ", "Altfel spus, indemnizatia de crestere a copilului se acorda in functie de numarul de nasteri, iar alocatia de stat-fiecarui copil in parte." Va rog sa-mi raspundeti daca am dreptul si pentru al doilea copil la indemnizatie ( eu sau sotul ).