avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate andreimuresan

Activitate andreimuresan

va multumesc mult!
in momentul inventarierii facute de catre angajator nu mai eram angajat al firmei respective, cartea de munca imi este retrasa fara nici un avertisment din partea firmei respective.

Inventarul semnat de angajati a ramas la ei.

sa inteleg ca nu am ce sa patesc nu? pe langa asta eu nu am semnat nici un stat de plata, salariul venea intr-un plic 100 de lei si pe alte 2 carduri diferenta de bani din salariu
nu scrie in ce calitate am fost chemat. In rubrica respectiva apare adresa unde trebuie sa ma prezint.

Inventarul a fost efectuat fara ca eu sau alte persoane care si-au dat demisia in momentul respectiv sa fim prezenti la inventarul facut de angajator.Noi am facut inainte un inventar pe care ieseam cu plus la stocul de marfa si care a fost semnat de toti angajatii inclusiv de sefa de magazin,care era raspunzatoare directa de marfa, de avize de insotire a marfii etc.

PS: am fost chemati la inventarul facut de angajator cu mai putin de 24 ore inainte, iar noi nu am avut posibilitatea sa ne prezentam deoarece lucram deja in alta parte. Inventarul facut de angajator nu a fost semnat de angajati.
PS 2: acest lucru s-a intamplat cu mai bine de 1 an in urma
ce infractiune am savarsit? gestiune frauduloasa?
am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. In momentul in care mi-am dat demisia ( pentru neplata la timp a salariilor si a altor probleme interne ) am facut un stoc, pe care ieseam cu plus la marfa. Tin sa precizez ca marfa era introdusa in sistemul nostru direct de la sediul central, sefa noastra de magazin doar receptiona marfa trimisa. In urma unui inventar facut de catre angajator, acesta a constat ca este o lipsa de 30.000 RON si ne-a pus sa semnam ca suntem de acord sa restituim suma respectiva. Una dintre colege a semnat, iar sefa de magazin nici macar nu s-a prezentat la inventar. Dupa mai bine de un an am primit citatie de la politie pe acest caz, pentru a ma prezenta la biroul de investigare a fraudelor insotit de un avocat.

ce pot sa fac in acest caz?ce implicatii are aceasta chemare ?
1. am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. In momentul in care mi-am dat demisia ( pentru neplata la timp a salariilor si a altor probleme interne ) am facut un stoc, pe care ieseam cu plus la marfa. Tin sa precizez ca marfa era introdusa in sistemul nostru direct de la sediul central, sefa noastra de magazin doar receptiona marfa trimisa. In urma unui inventar facut de catre angajator, acesta a constat ca este o lipsa de 30.000 RON si ne-a pus sa semnam ca suntem de acord sa restituim suma respectiva. Una dintre colege a semnat, iar sefa de magazin nici macar nu s-a prezentat la inventar. Dupa mai bine de un an am primit citatie de la politie pe acest caz, pentru a ma prezenta la biroul de investigare a fraudelor insotit de un avocat.

2. in cazul demiterii mele de la actualul loc de munca, prin desfintarea postului, care sunt drepturile mele ca angajat? beneficiez de salariul la zi, de plata concediiulor pe ultimii 2 ani si a unui salariu compensatoriu ?