avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... problema penala cu un angajator!rog insistent ajutor!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

problema penala cu un angajator!rog insistent ajutor!

am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. In momentul in care mi-am dat demisia ( pentru neplata la timp a salariilor si a altor probleme interne ) am facut un stoc, pe care ieseam cu plus la marfa. Tin sa precizez ca marfa era introdusa in sistemul nostru direct de la sediul central, sefa noastra de magazin doar receptiona marfa trimisa. In urma unui inventar facut de catre angajator, acesta a constat ca este o lipsa de 30.000 RON si ne-a pus sa semnam ca suntem de acord sa restituim suma respectiva. Una dintre colege a semnat, iar sefa de magazin nici macar nu s-a prezentat la inventar. Dupa mai bine de un an am primit citatie de la politie pe acest caz, pentru a ma prezenta la biroul de investigare a fraudelor insotit de un avocat.

ce pot sa fac in acest caz?ce implicatii are aceasta chemare ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:22, 18 Mai 2009
ce infractiune am savarsit? gestiune frauduloasa?
:offtopic: Interventie moderator
1. Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
2. Nu adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

...........................
Este posibila ca plangerea penala sa fie formulata pentru gestiune frauduloasa ... La politie in ce calitate sunteti chemata ? Ce scrie pe citatia de la poltie?

apelati la un avocat.Aici sunt mai multe aspecte care trebuiesc luate in consideratie. Inventarul s-a facut doar de catre angajator?.... in prezenta cui a constatat lipsurile?....
nu scrie in ce calitate am fost chemat. In rubrica respectiva apare adresa unde trebuie sa ma prezint.

Inventarul a fost efectuat fara ca eu sau alte persoane care si-au dat demisia in momentul respectiv sa fim prezenti la inventarul facut de angajator.Noi am facut inainte un inventar pe care ieseam cu plus la stocul de marfa si care a fost semnat de toti angajatii inclusiv de sefa de magazin,care era raspunzatoare directa de marfa, de avize de insotire a marfii etc.

PS: am fost chemati la inventarul facut de angajator cu mai putin de 24 ore inainte, iar noi nu am avut posibilitatea sa ne prezentam deoarece lucram deja in alta parte. Inventarul facut de angajator nu a fost semnat de angajati.
PS 2: acest lucru s-a intamplat cu mai bine de 1 an in urma
intrebarea mea era:acel inventar a fost facut cand dmv lucrati acolo?....
daca nu!....angajatorul nu are nici un drept sa va faca raspunzator pentru lipsurile din gestiune!

Alte discuții în legătură

2 probleme cu angajatorii, rog ajutor!! andreimuresan andreimuresan 1. am lucrat mai demult la o firma ca si vanzator in magazin intr-un centru comercial. Magazinul nu avea sistem de securitate pentru a ne proteja de furturi. ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Beauty Beauty Buna ziua As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)