avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate caesar2102

Activitate caesar2102

Răspuns la discuția Recuperare taxa auto
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Am cumparat in 2005 un autoturism in leasing, leasing terminat in august 2007 dupa care am inscris masina pe numele meu. Nefiind in tara in acea perioada alta persoana a platiti toate taxele pentru inscrierea masinii in circulatie. Sincer nu stiu exact ce taxe a platit sau nu insa masina era inscrisa in momentul intoarcerii mele in tara, in noiembrie 2007. Am fost la Politie la Circulatie si am intrebat daca pentru masina mea a fost platita in 2007 taxa de prima inmatriculare si raspunsul lor a fost ca nu s-a platit. Intrebarea mea este, puteam sa inscriu masina in circulatie in 2007 fara sa platesc taxa de prima inmatriculare? Puteam sa circul cu masina fara sa fi platit taxa de prima inmatriculare? Si daca s-a platit, unde o pot recupera? Va multumesc frumos pentru ajutor si sfat.
Răspuns la discuția Desfiintare punct de lucru
Buna seara,
Relocare inseamna ca se va renunta la spatiul unde se desfasoara activitatea punctului de lucru din cauza chiriei si redeschiderea punctului de lucru pe o alta adresa, in acelasi oras.
BUna seara,
Revin cu o intrebare, angajatorul are obligativitatea sa te anunte in avans despre inchiderea unui punct de lucru in cazul in care am un contract de munca pe o perioada nedeterminata incheiat cu ei si cu cat timp inainte ar fi trebuit sa fiu anuntat? In cazul in care punctul de lucru s-ar reloca in acelasi oras dar in alt spatiu pana la relocare sunt indrituit sa primesc salariu? Cate salarii compensatorii prevede legea pentru concediere, daca este prevazut asa ceva in lege?
Daca as cauta pe net legea muncii, ce ar trebui sa caut? Poate vi se pare stupida intrebarea mea insa nu am mai lucrat in tara de 14 ani de aceea nu stiu mai nimic despre codul muncii.
Va multumesc frumos!
MUltumesc frumos pentru raspuns!
Va multumesc frumos pentru raspuns. Va mai intreb insa si in ce conditii si daca pot fi mutat cu serviciul prin transfer catre alt punct de lucru, daca acest lucru se poate realiza fara acordul meu si daca nu sunt de acord cu transferul mi se va desface contractul de munca cu litera "I"?
Buna ziua,
Am fost anuntat acum cateva zile ca punctul de lucru unde activez s-ar putea desfiinta, firma mare fiind la Bucuresti. Au mai fost desfiintate si alte puncte de lucru din tara si la desfiintarea unuia am fost chiar eu martor si am vazut ca acolo angajatiii au fost "sfatuiti" sa-si dea demisia cu art 55B. Banuiesc ca la fel se poate intampla si la mine, mai ales ca am inteles ca daca angajatii sunt dati afara angajatorul nu mai poate face alte angajari ulterior(chiar, e adevarat?). Eu am doar 5 luni de cand sunt angajat la aceasta firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Tot la desfiintarea acelui punct de lucru la care am fost martor, managerul a fost sfatuit sa-si dea demisia cu art 55B si la refuzul lui i s-a spus ca va fi trimis sa lucreze pe alta pozitie in alt punct de lucru. La ce distanta maxima poti fi trimis sa lucrezi intr-un alt punct de lucru si daca se poate schimba incadrarea functiei si diminuarea salariului de baza? In cazul in care mi se cere sa-mi dau demisia pentru ca altfel voi fi mutat in alta localitate si pe alta functie si cu alt salariu ce pot face? Mentionez ca pozitia pe care sunt angajat este cea de manager. Va multumesc frumos pentru raspuns.