Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Am cumparat in 2005 un autoturism in leasing, leasing terminat in august 2007 dupa care am inscris masina pe numele meu. Nefiind in tara in acea perioada alta persoana a platiti toate taxele pentru inscrierea masinii in circulatie. Sincer nu stiu exact ce taxe a platit sau nu insa masina era inscrisa in momentul intoarcerii mele in tara, in noiembrie 2007. Am fost la Politie la Circulatie si am intrebat daca pentru masina mea a fost platita in 2007 taxa de prima inmatriculare si raspunsul lor a fost ca nu s-a platit. Intrebarea mea este, puteam sa inscriu masina in circulatie in 2007 fara sa platesc taxa de prima inmatriculare? Puteam sa circul cu masina fara sa fi platit taxa de prima inmatriculare? Si daca s-a platit, unde o pot recupera? Va multumesc frumos pentru ajutor si sfat.
Initial deplasati-va la ANAF care va comunica daca pentru bunul mobil a fost sau nu achitata taxa in vigoare la momentul inmatricularii
Conditionat de raspunsul ANAF,urmeaza sa hotarati alte demersuri pentru eventuala recuperare diferenta taxa