avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Unde aflu daca taxa auto a fost platita ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Unde aflu daca taxa auto a fost platita ?

buna seara,
Am achizitionat o masina cu an de fabricatie 2006. Prima inmatriculata in tara (masina fiind import Germania) a fost in luna oct. 2007. De la momentul primei inmatriculari pana cand eu am cumparat-o masina a mai avut alti 2 proprietari (in acte).
Intrebarea mea este: cum sau unde pot verifica daca la prima inmatriculare in 2007 a fost achitata taxa auto?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrianrazvan , utilizator 09:45, 21 August 2013
In anul 2007 a fost achitata ptr masina taxa de prima inmatriculare ,altfel nu se putea inmatricula .Nu s-a achitat doar daca a fost in cazurile exceptate de lege .dar acestea sunt putine si nu cred ca masina dvs a fost in unul din acele cazuri.
Multumesc frumos pt raspunsul prompt.

Cunosc faptul ca din 01.ian 2007 masinile se inmatriculau doar daca se achita taxa de poluare. Totusi, suntem in Romania si-mi este teama ca fara o dovada scrisa (chitanta) ca taxa a fost deja achitata as putea avea probleme (indirect, in momentul vanzarii masinii). Din acest motiv as dori sa stiu daca exista vreo institutie unde sa se poate verifica aceasta informatie.
Interesati-va la SPR local,exista dovada la dosarul de evidenta autovehicul
Cred ca toti contribuabilii care vor fi in situatia de a vinde in viitor masina ,vor avea posibilitatea verificarii electronic (probabil contra unei taxe) la administratia financiara.Si la politie este in dosar dovada, dar responsabilitatea este a finantelor deoarece ei au incasat taxa.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Acte auto in neregula dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Taxa auto , da ori ba? mona_lisa mona_lisa Acum cateva luni mi am cumparat o masina, un Audi A3 an de fabricatie 2003, masina care a fost adusa in tara de persoana Ionescu si inmatriculata in Romania ... (vezi toată discuția)