buna seara,
Am achizitionat o masina cu an de fabricatie 2006. Prima inmatriculata in tara (masina fiind import Germania) a fost in luna oct. 2007. De la momentul primei inmatriculari pana cand eu am cumparat-o masina a mai avut alti 2 proprietari (in acte).
Intrebarea mea este: cum sau unde pot verifica daca la prima inmatriculare in 2007 a fost achitata taxa auto?
Multumesc!
In anul 2007 a fost achitata ptr masina taxa de prima inmatriculare ,altfel nu se putea inmatricula .Nu s-a achitat doar daca a fost in cazurile exceptate de lege .dar acestea sunt putine si nu cred ca masina dvs a fost in unul din acele cazuri.
Cunosc faptul ca din 01.ian 2007 masinile se inmatriculau doar daca se achita taxa de poluare. Totusi, suntem in Romania si-mi este teama ca fara o dovada scrisa (chitanta) ca taxa a fost deja achitata as putea avea probleme (indirect, in momentul vanzarii masinii). Din acest motiv as dori sa stiu daca exista vreo institutie unde sa se poate verifica aceasta informatie.
Cred ca toti contribuabilii care vor fi in situatia de a vinde in viitor masina ,vor avea posibilitatea verificarii electronic (probabil contra unei taxe) la administratia financiara.Si la politie este in dosar dovada, dar responsabilitatea este a finantelor deoarece ei au incasat taxa.