avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate Valle

Activitate Valle

Pe site-ul dvs am gasit si urmatorul text:

De scutirea de plata a sumelor incasate in plus la primirea indemnizatiei de crestere a copilului sau a stimulentului de insertie pot sa beneficieze, conform Ordinului nr. 2396/2014 / 103/2015, parintii aflati in urmatoarele situatii:

au debite deja constituite si o parte din sumele cu acest titlu au fost recuperate sau acestea au fost recuperate integral pana la data de 27 septembrie 2014;

Este posibil sa ma incarez aici?
Buna ziua,
in perioada sept-2010-sept.2012 am fost in concediu crestere copil .
in lunile 07,08,09 2012 am realizat venituri supuse impozitarii in asigurari in valoare totala de 450 lei.
Am primit decizia in 28.11.2013 sa inapoiez indemnizatia pentru cele 3 luni (2900 lei) pe care am inapoiat-o deja.
Auzind ca legea amnistiei fiscale m-ar exclude de la plata am facut cererea la APISMB pentru restituirea sumei dar am primit raspuns negativ.

Intrebarea mea este : ma incadrez sau nu la litera c din in articolul urmator :
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.
Răspuns la discuția calcul concediu medical
buna ziua.
as dori daca se poate sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie in care ma aflu.in ultimele 12 luni am un total de 143 de zile de concediu medical dintre care 126 de zile sunt concediu prenatal si postnatal iar 17zile sunt concediu de boala.acum sunt din nou insarcinata in (15 saptamani , deci aproare 4 luni) iar doctorul a hotarat ca trebuie sa fac cerclaj.
mentionez ca dupa cele 126 de zile luate m-am intors la serviciu deoarece situatia a fost una cu final tragic (copii nascuti gemeni prematur au murit la cateva zile dupa nastere, eu luandu-mi acest concediu integral conform legii...aveam dreptul la el).acum la a 2 sarcina dupa ce fac cerlajul automat trebuie sa intru in concediu medical ( nu stiu de care: risc maternal sau altceva).
Intrebarea mea este urmatoarea:am dreptul la zile de concediu in continuare? se vor cumula toate zilele? cine imi va da concediu daca e (medicul de familie)? eu am vorbit si cu medicul de familie si cu ginecologul si sunt in ceata , nu stiu procedura...mi-au zis ca ar trebuie sa ajung la comisie sau cam asa ceva.
Va multumesc
Răspuns la discuția concediu de sarcina si lauzie
va multumesc pentru raspuns si incurajari
Răspuns la discuția concediu de sarcina si lauzie
Buna ziua,
va adresez si eu o intrebare
am nascut prematur pe 16.09.2009 la 25 de saptamani gemeni.copii au fost pream mici si nu au supravietuit decat o zi respectiv 7 zile.acum sunt in concediu pentru sarcina si lauzie.mentionez ca inainte de a naste nu am luat nici o zi din acest concediu (eram in concediu de odihna).medicul de familie nu stie cate zile am dreptul ( 126 sau 63 sau 42?)
va multumesc
Răspuns la discuția SOMAJ TEHNIC
Buna ziua
Problema mea este urmatoarea: sunt insarcinata si sunt in situatia de a fi trimisa in somaj tenic incepand din 01.06.2009. Intrebarea mea este daca imi va afecta la calculul banilor pentru copil...unde spune ca trebuie sa cotizezi 12 luni inainte sa nasti. Daca eu voi aparea ca am NU am platit contributiile carte stat... apar ca am vreo intrerupere...risc sa nu mai primesc nici un ban pentru ingrijire copil dupa ce nasc? Sau se calculeaza pur si simplu media veniturilor si atat..? Astept un raspuns de la voi. Va multumesc