avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate marshall45

Activitate marshall45

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema. Pe data de 01.12.2010, la unul din punctele de lucru - vanzare cu amanuntul imbracaminte si articole de uz casnic - am avut un control de la ITM si am fost sanctionati cu amenda de 5.000 lei pentru nerespectarea art. 134 si 137 Codul Muncii, pentru ca se lucra intr-o zi de sarbatoare legala, desi am prezentat inspectorilor Decizia administratorului si acordurile scrise ale salariatilor de a lucra, urmand sa se acorde zi libera in urmatoarele 30 zile. Intrebare: contestarea in instanta a sanctiunii are sorti de izbanda? Care ar putea fi motivatia in contestatie? Va multumesc.
Multumesc pentru sugestie. Este cea mai buna solutie, insa firma nu are interesul sa achite imediat datoriile (impozitul pe imobil nu ar fi o problema, este mic, dar sunt si altele - amenzi, auto, firme luminoase etc) ci vrea sa se foloseasca de toti banii obtinuti ca pret pentru continuarea activitatii. Datoriile la bugetul local se vor plati cat mai tarziu.
Dar cea mai nefasta problema este ca - dupa insistente si explicatii de natura juridica- am reusit sa conving sa-mi elibereze certificatul cu datorii dar au specificat: "A NU SE FOLOSI LA VANZARE".
Va rog sa imi dati o idee in legatura cu posibilitatea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui apartament (proprietar persoana juridica) catre o persoana fizica, in conditiile in care dir. de imp. si taxe locale nu imi elibereaza certificatul de atestare fiscala pe firma pana la achitarea integrala a datoriilor pe intreaga firma, indiferent de categorie (amenzi, impozite pe alte imobile, auto etc). Cumparatorul este de acord sa declare ca va achita el aceste datorii (pt. imobilul pentru care il cumpara, dar notarul zice ca nu se poate). Este posibil sa se faca vanzarea cu inserarea unei clauze prin care una din parti se angajeaza sa achite ulterior? Stiu ca la art. 254 din codul fiscal se prevede nulitatea actelor incheiate fara certificat de atestare fiscala cu datorii zero, dar ma bazez pe experienta dumneavoastra
si precedentele pe care le-ati intalnit. Romanul este inventiv!
Am rectificat art. 254 din codul fiscal.