avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa vand un imobil daca am datorii la bugetul local?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa vand un imobil daca am datorii la bugetul local?

Va rog sa imi dati o idee in legatura cu posibilitatea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui apartament (proprietar persoana juridica) catre o persoana fizica, in conditiile in care dir. de imp. si taxe locale nu imi elibereaza certificatul de atestare fiscala pe firma pana la achitarea integrala a datoriilor pe intreaga firma, indiferent de categorie (amenzi, impozite pe alte imobile, auto etc). Cumparatorul este de acord sa declare ca va achita el aceste datorii (pt. imobilul pentru care il cumpara, dar notarul zice ca nu se poate). Este posibil sa se faca vanzarea cu inserarea unei clauze prin care una din parti se angajeaza sa achite ulterior? Stiu ca la art. 254 din codul fiscal se prevede nulitatea actelor incheiate fara certificat de atestare fiscala cu datorii zero, dar ma bazez pe experienta dumneavoastra
si precedentele pe care le-ati intalnit. Romanul este inventiv!
Am rectificat art. 254 din codul fiscal.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
marshall45, utilizator
Cel mai recent răspuns: marshall45 , utilizator 16:45, 29 Iulie 2009
Solicitati emiterea certificatului de atestare fiscala, iar daca nu doresc sa va raspunda in scris motivele apoi ii dati in judecata.
Sunt obligati sa vi-l emita si sa consemneze debitul existent.
Nu va pot conditiona.
In schimb, daca veti obtine acest certificat cred ca notarul nu va mai protesta si va fi de acord sa incheie contractul dar cu o clauza prin care se prevede cunostaerea de catre cumparator a situatiei actuale a imobilului si cu obligatia acestuiade a prelua riscul acelor debite.
marshall45 a scris:

Va rog sa imi dati o idee in legatura cu posibilitatea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui apartament (proprietar persoana juridica) catre o persoana fizica, in conditiile in care dir. de imp. si taxe locale nu imi elibereaza certificatul de atestare fiscala pe firma pana la achitarea integrala a datoriilor pe intreaga firma, indiferent de categorie (amenzi, impozite pe alte imobile, auto etc). Cumparatorul este de acord sa declare ca va achita el aceste datorii (pt. imobilul pentru care il cumpara, dar notarul zice ca nu se poate). Este posibil sa se faca vanzarea cu inserarea unei clauze prin care una din parti se angajeaza sa achite ulterior? Stiu ca la art. 254 din codul fiscal se prevede nulitatea actelor incheiate fara certificat de atestare fiscala cu datorii zero, dar ma bazez pe experienta dumneavoastra
si precedentele pe care le-ati intalnit. Romanul este inventiv!
Am rectificat art. 254 din codul fiscal.

Va ofer cea mai simpla solutie si ma mir ca nu v-ati gandit la ea. Propuneti-i clientului dvs semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare prin care el sa va plateasca exact suma pe care o datorati la bugetul de stat. Achitati datoriile si obtineti imediat certificatul fiscal curat , dupa care faceti tranzactia finala de vanzare-cumparare!
Perfect legal si fara probleme!
B-)

Va ofer cea mai simpla solutie si ma mir ca nu v-ati gandit la ea. Propuneti-i clientului dvs semnarea unui antecontract de vanzare-cumparare prin care el sa va plateasca exact suma pe care o datorati la bugetul de stat. Achitati datoriile si obtineti imediat certificatul fiscal curat , dupa care faceti tranzactia finala de vanzare-cumparare!
Perfect legal si fara probleme!

Este cea mai simpla si cea mai buna sugestie, cea data de de Mihai. Alta varianta mai buna nici ca ar exista. Succes.=D>=D>=D>=D>=D>
Mai exista o varianta , respectiv vanzare-cumpararea cu datorii , dar asta se aplica mai ales intre persoane fizice deoarece administratia financiara refuza eliberarea certificatului fiscal la firme daca exista datorii! Din pacate , fiindca daca s-ar fi eliberat clientul putea sa cumpere sub rezerva scaderii pretul cu exact suma datorata de vanzator la stat....
:">
Multumesc pentru sugestie. Este cea mai buna solutie, insa firma nu are interesul sa achite imediat datoriile (impozitul pe imobil nu ar fi o problema, este mic, dar sunt si altele - amenzi, auto, firme luminoase etc) ci vrea sa se foloseasca de toti banii obtinuti ca pret pentru continuarea activitatii. Datoriile la bugetul local se vor plati cat mai tarziu.
Dar cea mai nefasta problema este ca - dupa insistente si explicatii de natura juridica- am reusit sa conving sa-mi elibereze certificatul cu datorii dar au specificat: "A NU SE FOLOSI LA VANZARE".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare autovehicul persoana juridica catre persoana fizica RonertN RonertN Buna, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna ce fel de acte am nevoie ca pesoana juridica sa vand un autovehicul proprietatea firmei, catre o ... (vezi toată discuția)
Greseala de nume in mostenire rian86 rian86 Buna ziua Am incheiat astazi un antecontract de vanzare cumparare la un notar. Am pus un termen de 90 de zile pana la contractul final cu mentiunea ca in ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil cu datorii la stat? andra1234 andra1234 buna ziua, in cazul unui PJ se poate vinde un imobil daca are datorii la directia taxe si impozite locale, in conditiile in care cumparatoru[u]l este de ... (vezi toată discuția)