Am incheiat astazi un antecontract de vanzare cumparare la un notar. Am pus un termen de 90 de zile pana la contractul final cu mentiunea ca in cazul in care actele nu sunt gata in acest timp sa putem prelungi termenul. Pana aici a fost totul OK, insa acum intervine problema. Proprietarul este mama mea care a dobandit imobilul prin mostenire dar in acest act numele este gresit fata de cel din certificat si anume in loc de litera X care apare in nume pe certificatul de nastere pe cel din actul de mostenire este trecut cu CS. Datorita acestui fapt a fost informata de catre notarul care a facut antecontractul ca s-ar putea sa existe probleme la cartea funciara si a sugerat sa se faca corectarea acestei greseli din actul de mostenire. Am apelat si la d-voastra sa imi dati o sugestie sa stiu ce trebuie facut si cam cat ar dura rezolvarea acestei probleme ca sa nu depasim limita in care trebuie sa avem toate actele gata pentru contractul final.
Va multumesc anticipat si sper sa imi dati un raspuns pozitiv.
Va multumesc frumos pt raspunsuri, dar am omis si o alta problema...Actul a fost eliberat in anul 1981 de catre o doamna notar. Sunt ceva ani de atunci si ma tem sa nu fi incheiat activitatea de notar sau Doamne fereste altceva mai rau. Am cautat numele dansei pe site-ul casei notarilor si l-am gasit dar nu stiu daca este aceeasi si nu doar o coincidenta de nume. In cazul in care nu este aceeasi persoana ce pot face? Notarul la care am facut antecontractul ne-a indrumat sa mergem la casa notarilor sa le explicam situatia si de acolo ne vor desemna un notar care poate schimba aceasta greseala. D-voastra ce sfat imi puteti da legat de aceasta problema? Eu sper sa fie inca in activitate si sa fie vorba de aceeasi d-na notar care a eliberat actul de mostenitor si sa nu ajung la alte complicatii.
Va multumesc inca odata si astept un raspuns si la aceasta problema.