avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... greseala de nume in mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

greseala de nume in mostenire

Buna ziua

Am incheiat astazi un antecontract de vanzare cumparare la un notar. Am pus un termen de 90 de zile pana la contractul final cu mentiunea ca in cazul in care actele nu sunt gata in acest timp sa putem prelungi termenul. Pana aici a fost totul OK, insa acum intervine problema. Proprietarul este mama mea care a dobandit imobilul prin mostenire dar in acest act numele este gresit fata de cel din certificat si anume in loc de litera X care apare in nume pe certificatul de nastere pe cel din actul de mostenire este trecut cu CS. Datorita acestui fapt a fost informata de catre notarul care a facut antecontractul ca s-ar putea sa existe probleme la cartea funciara si a sugerat sa se faca corectarea acestei greseli din actul de mostenire. Am apelat si la d-voastra sa imi dati o sugestie sa stiu ce trebuie facut si cam cat ar dura rezolvarea acestei probleme ca sa nu depasim limita in care trebuie sa avem toate actele gata pentru contractul final.

Va multumesc anticipat si sper sa imi dati un raspuns pozitiv.

Cel mai recent răspuns: rian86 , utilizator 19:48, 4 Aprilie 2011
Sa mearga mama la notarul care a eliberat certificatul de mostenitor si se indreapta eroarea.
e o simpla eroare materiala si poate fi indreptata imediat de notarul care a redactat certificatul de mostenitor.
Va multumesc frumos pt raspunsuri, dar am omis si o alta problema...Actul a fost eliberat in anul 1981 de catre o doamna notar. Sunt ceva ani de atunci si ma tem sa nu fi incheiat activitatea de notar sau Doamne fereste altceva mai rau. Am cautat numele dansei pe site-ul casei notarilor si l-am gasit dar nu stiu daca este aceeasi si nu doar o coincidenta de nume. In cazul in care nu este aceeasi persoana ce pot face? Notarul la care am facut antecontractul ne-a indrumat sa mergem la casa notarilor sa le explicam situatia si de acolo ne vor desemna un notar care poate schimba aceasta greseala. D-voastra ce sfat imi puteti da legat de aceasta problema? Eu sper sa fie inca in activitate si sa fie vorba de aceeasi d-na notar care a eliberat actul de mostenitor si sa nu ajung la alte complicatii.

Va multumesc inca odata si astept un raspuns si la aceasta problema.
rian86 a scris:

ma tem sa nu fi incheiat activitatea de notar sau Doamne fereste altceva mai rau.


Atunci indeptarea s-ar face de catre ...un alt notar. Nu va temeti, exista solutii si pentru ...Doamne fereste.
Urmati sfaturile primite.
Va multumesc frumos pt ajutor, problema s-a rezolvat. Am gasit notarul respectiv am mers la el si s-ar refacut greseala pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil mostenit MonicaBa MonicaBa Buna seara! Daca se poate as vrea sa stiu si eu mai multe detalii despre situatia de fata.Multumesc anticipat! Tatal prietenuli meu a murit acum 3 ani si de ... (vezi toată discuția)
Un act notarial de vanzare-cumparare pentru un teren poate fi atacat in instanta Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Nu ma asteptam ca cineva sa raspunda atat de repede (... Multumesc ) Cere detalii trebuie sa le dezvolt mai in amanunt referitor la ..... Ati expus mult ... (vezi toată discuția)