avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un act notarial de Vanzare-Cumparare pentru un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un act notarial de Vanzare-Cumparare pentru un teren poate fi atacat in instanta

Nu ma asteptam ca cineva sa raspunda atat de repede (... Multumesc )
Cere detalii trebuie sa le dezvolt mai in amanunt referitor la ..... Ati expus mult prea simplist chestiunea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Laurentiu-Claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laurentiu-Claudiu , utilizator 16:59, 12 Septembrie 2009
Salutare... :)

Orice act poate fi atacat in temeiul liberului acces la justitie. Daca atacatorul va avea sau nu sanse de reusita nu va pot lamuri. Ati expus mult prea simplist chestiunea.
A existat deci o dezbatere a mostenirii, exista un certificat de mostenitor, tatal d-voastra si sora si-au impartit succesiunea iar, tatal v-a vandut partea sa
.Nu vad ce problema ati putea avea, mai ales cu unchiul care nu are nici o calitate fata de mostenire, aceasta fiind bun propriu al sotiei sale, respectiv matusa d-voastra. Nu vad de ce sa va temeti.
Ca unchiul zice ca va ataca actul de mostenire, nu are decat daca totul s-a facut in regula, nu vad problema Poate ne spuneti cum si-au impartit mostenirea tatal cu sora sa, poate acolo este problema de care va temeti.
Atunci cand s-a dezbatut succesiunea la notariat matusa dvs a semnat ca este de acord cu impartirea masei succesorale in felul in care s-a efectuat acea impartire?B-)
Nu discutam de unchi fiindca el nu are nici un drept fiind doar sotul mostenitoarei de drept!
In mod normal au sanse egale cu zero de reusita , mai ales ca dezbaterea succesiunii se face cu acordul partilor si la fel se imparte masa succesorala cand partile convin ca sa ramana cu terenuri , respectiv case/vile /locuinte (deci nu se partajeaza fiecare bun pe cote , ci se impart bunurile intre parti)B-)
Sotul mostenitor poate exercita (evident, in termenul de prescriptie) actiunile patrimoniale ale celei pe care o mosteneste. De aceea spuneam ca a fost atat de simplist expusa speta: nu stim daca defuncta sotie a unchiului nemultumit ar fi avut vreun temei sa introduca o astfel de actiune.
Eu sunt plecat din Romania de vreo 8 ani ... Pe actul de succesiune exista semnatura matusi mele prin care este de acord , toate actele de succesiune s-au facut la notariat cu martori . Acum eu mai exact nu stiu ce se intampla acolo am vorbit mai devreme la telefon cu mama iar ea in urma unei discutii cu Unchiul meu acesta iar fi spus ca el vrea ca terenul sa fie la fel ca inainte etc ...
Ce sa zic o fi fost ametit , o fi zis asa sa se afle in treaba ...
Oricum pentru orice eventualitate eu trebuie sa ma interesez ...

Alte discuții în legătură

Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre nepot si unchi master333 master333 Buna ziua !!! Tatal meu a decedat acum o luna iar eu am ramas unicul mostenitor deoarece nu a fost casatorit si nici nu am alti frati. In urma lui mi-a ramas ... (vezi toată discuția)