Ma confrunt cu urmatoarele probleme :
1. in perioada 2004-2006 soc. la care lucrez eu acum , a avut o contabila ..sa ii spunem dezordonata ... prin urmare imi lipsesc state de plata cu stampila ITM-ului , statele banuiesc ca au fost depuse pentru ca declaratiile au fost toate depuse ... mi-ar parea ciudat ca sa fi dus doar declaratiile . Problema se pune ca aici in Bucuresti cand se inchide un carnet de munca chiar dc e completat ...observ ca mi se cere sa aduc state din anii precedenti ... ce pot eu face ? ma intereseaza si legea care are in vedere amenziile pt nedepunerea statelor sau pierderea lor ...
2. in martie 2009 trebuia o d-na sa reinceapa activitatea dupa concediu de 2 ani , persoana a depus cerere pt concediu fara plata si apoi a fost si incetat contractul de munca ...problema a aparut cand am ajuns eu sa ii iau carnetul de munca si mi s-a spus ca nu a fost depusa decizie de reluare a activitatii, acest lucru fiind si adevarat . As dori sa stiu ca si la state ce amenda este pt nedepunerea deciziilor la timp .
Va multumesc anticipat !
p.s. daca aveti si alte pareri ce pot face sunt f disponibila sa le citesc :)
perfect de acord cu dvs..... acum daca i-as convinge si pe sefii mei ca nu sunt singura care gandeste cum trebuie :) as rezolva ceva .
Multumesc pt sfat cu articolul le-am" trantit-o" in fata, desi stiam clar ca trebuie instiintata pers. nu m-au crezut asa le-am dat direct codul muncii cu art. subliniate ca sa le citeasca si dansii.
P.S. Multe soc. in Romania au o singura pers. care trebuie sa se ocupe de contabilitate, resurse umane, etc. asa ca in 2 zile sa le rezolvi pe toate si cu detalii exacte nu prea poti decat daca apelezi la o persoana care probabil este angajat strict pe Resurse Umane.
Am o persoana care in martie si-a incheiat cei 2 ani pt concediu de maternitate , normal era sa vina la lucru sau sa faca o cerere pt concediu fara plata...dar nu am primit nicio veste din partea acesteia, as dori sa stiu ce acte trebuie sa depun la itm pentru a o putea concedia ( trebuie sa ii trimit instiintare ? sa anexez confirmare de primire ? )