Ma confrunt cu urmatoarele probleme :
1. in perioada 2004-2006 soc. la care lucrez eu acum , a avut o contabila ..sa ii spunem dezordonata ... prin urmare imi lipsesc state de plata cu stampila ITM-ului , statele banuiesc ca au fost depuse pentru ca declaratiile au fost toate depuse ... mi-ar parea ciudat ca sa fi dus doar declaratiile . Problema se pune ca aici in Bucuresti cand se inchide un carnet de munca chiar dc e completat ...observ ca mi se cere sa aduc state din anii precedenti ... ce pot eu face ? ma intereseaza si legea care are in vedere amenziile pt nedepunerea statelor sau pierderea lor ...
2. in martie 2009 trebuia o d-na sa reinceapa activitatea dupa concediu de 2 ani , persoana a depus cerere pt concediu fara plata si apoi a fost si incetat contractul de munca ...problema a aparut cand am ajuns eu sa ii iau carnetul de munca si mi s-a spus ca nu a fost depusa decizie de reluare a activitatii, acest lucru fiind si adevarat . As dori sa stiu ca si la state ce amenda este pt nedepunerea deciziilor la timp .
Va multumesc anticipat !
p.s. daca aveti si alte pareri ce pot face sunt f disponibila sa le citesc :)
Va recomand sa faceti "pachet toate aceste probleme din trecut" si sa va duceti cu tot pachetul la ITM. Pentru prima abatere, mai ales daca vine cu probarea bunei dumneavoastra intentii, scapati doar cu un avertisment.Abia dupa aceea primiti amenda.
Buna! Referitor la statele de plata, acestea se depun la itm cu o adresa de inaintare, fapt pt care dumneavoastra cautati acele adrese. In principiu nu o sa gasiti realmente stampila itm pe un stat de plata ci pe o adresa de inaintare a statelor.
zi buna!
La Bucuresti statele de salarii nu le depun cu adresa,ci in 2 exemplare si se vizeaza prima pagina de inspectorul de la ITM (data, semnatura ,parafa).Un exemplar ramane la ITM si un exemplar la angajator.