Da le-am depus dar nu au efect juridic si nici nu produc modificari in reg com pt ca in urma semnarii contractului de cesiune nu mai am nici o calitate in societate, singurul care o poate face este cesionarul, intradevar ca persoana interesata si cu acea hotarare de obligare eu zic ca s-ar fi putut face.
Cum se executa o hotatrare cu obligatia de a face? din cate am inteles nu poate fi pusa in aplicare de un executor?
Intradevar am obtinut realizarea dreptului meu, respectiv obligarea cesionarului la inregistrarea contractului de cesiune si actul aditional la registrul comertului, am depus pe acestea doua la reg com dar din pacate nu au valoare juridica asa cum sugerati mai sus, am depus si hotararea pentru a fi publicata in monitorul oficial, nu stiu ce valoare are si asta.
Acum sunt blocat, practic nu stiu ce sa mai fac, este de ajuns acea hotarare sau trebuie sa incep un penal impotriva cesionarului pentru ca evident nu se va duce sa inregistreze actele.
Nu inteleg pe ce baza ar spune instanta ca este lipsita de interes, societatea avand datorii si eu inca aparand ca administrator si asociat unic la reg com interesul meu ar fi evident de a fi exonerat de orice activitate pe care a avut-o societatea dupa incheierea contractului de cesiune.
Pe scurt, am facut contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de administrator si i-am dat toate actele societatiii, la acel moment nu am stiut ca trebuie sa le inregistrez la registrul comertului.
Societatea a inceput sa inregistreze datorii la bugetul de stat deci el desfasura activitate cu societatea, de la adm financiara mi-au spus ca trebuie sa inregistrez actele la Registrul Comertului ca sa nu mai apar ca administrator. L-am contactat pe cesionar m-a dus cu vorba, vazand ca nu vrea,
Am facut legal o convocare si o notificare la judecatorie nu s-a prezentat la niciuna apoi l-am dat in judecata la tribunalul comercial obtinand o sentinta definitiva si irevocabila prin care il obliga sa faca modificarile la Reg Com constatanduse dreptul meu de a nu mai figura la registrul comertului.
Acum as vrea sa il chem din nou in judecata pe cesionar si instanta pe baza acestor documente sa constate inexistenta oricarui raport juridic intre mine ca administrator al societati si terte parti incepand cu data incheierii contractului de cesiune, pt ca finantele vor incepe executare silita si astfel sa fiu exonerat.
Este bine ce incerc sa fac sau sunt prostii si mai bine incep un proces penal impotriva cesionarului?
1 Am inregistrat deja hotararea la Reg Com prin depunere si mentionare acte, nu inteleg ce vreti sa spuneti prin incheierea pronuntata de judecatorul delegat? Va referiti la judecatorul delegat de la Reg Com? adica sa ma duc la el si sa incheie hotararea definitiva si irevocabila? Ma scuzati poate pun intrebari aiurea, dar nu am inteles.
2.Dupa cum am spus mai sus Reg Com a cerut dizolvarea dar finantele au facut recurs pt ca nu pot recupera creantele.
Ca intimat-intervenient Am depus contractul de cesiune actul aditional, notificarile facute catre cesionar si hotararea care il obliga sa faca modificarile la reg com, ramane in curand sa vad daca va fi de ajuns pentru instanta sa imi dea dreptate. In mod logic ar fi, dar parca mi s-a zruncinat increderea.
Va multumesc pt raspunsurile de mai sus
Si in cazul meu cand cesionarul nu vrea sa le inregistreze dar am obtinut acea hotarare definitiva si irevocabila in care cesionarul este obligat ce valoare are?, de exemplu pt finante in caz ca executarea va fii impotriva mea
Pe ce baza sunt exonerat de orice raspundere?
Dupa cum am spus finantele au inceput masuri de executare silita, impotriva societatii dar nu stiu exact impotriva carui administrator, stiu asta pentru ca reg. comertului a cerut dizolvarea societatii pt nedepunere bilant contabil dar finantele au facut recurs aratand ca daca se dizolva societatea ei nu mai pot recupera creantele. Am depus o intampinare cu actele mai sus mentionate (notificari si hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila in care cesionarul este obligat sa faca mentiunile la reg com. Le va lua finantele in calcul pt inceperea executarii silite? sau mai bine zis pot opri executarea silita daca este impotriva mea tinand cont ca inca apar ca administrator la reg com?
Deci am intocmit contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de administrator si i-am dat toate actele societatiii, la acel moment nu am stiut ca trebuie sa le inregistrez la registrul comertului.
Pe scurt societatea a inceput sa inregistreze datorii la bugetul de stat deci el desfasura activitate cu societatea, de la adm financiara mi-au spus ca trebuie sa inregistrez actele la Registrul Comertului ca sa nu mai apar ca administrator. L-am contactat pe cesionar m-a dus cu vorba, vazand ca nu vrea,
Am facut legal o convocare si o notificare la judecatorie nu s-a prezentat la niciuna apoi l-am dat in judecata la tribunalul comercial obtinand o sentinta definitiva si irevocabila prin care il obliga sa faca modificarile la Reg Com constatanduse dreptul meu de a nu mai figura la registrul comertului.
Intrebarea este ce ar trebui sa mai fac?, eventual o executare silita sau altceva?
Daca ajung cu el in urma executariii silite la Reg Com contractul de cesiune va avea efect catre terti din momentul inregistrarii la Reg Com sau din momentul perfectarii contractului de cesiune la notariat acesta avand nr de inregistrare si data certa. Intreb acest lucru pt ca acesta a folosit societatea adunanduse datorii pt care finantele au inceput executare