avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obtinerea unei hotarari de inexistenta raport juridic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obtinerea unei hotarari de inexistenta raport juridic

Pe scurt, am facut contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de administrator si i-am dat toate actele societatiii, la acel moment nu am stiut ca trebuie sa le inregistrez la registrul comertului.
Societatea a inceput sa inregistreze datorii la bugetul de stat deci el desfasura activitate cu societatea, de la adm financiara mi-au spus ca trebuie sa inregistrez actele la Registrul Comertului ca sa nu mai apar ca administrator. L-am contactat pe cesionar m-a dus cu vorba, vazand ca nu vrea,
Am facut legal o convocare si o notificare la judecatorie nu s-a prezentat la niciuna apoi l-am dat in judecata la tribunalul comercial obtinand o sentinta definitiva si irevocabila prin care il obliga sa faca modificarile la Reg Com constatanduse dreptul meu de a nu mai figura la registrul comertului.

Acum as vrea sa il chem din nou in judecata pe cesionar si instanta pe baza acestor documente sa constate inexistenta oricarui raport juridic intre mine ca administrator al societati si terte parti incepand cu data incheierii contractului de cesiune, pt ca finantele vor incepe executare silita si astfel sa fiu exonerat.

Este bine ce incerc sa fac sau sunt prostii si mai bine incep un proces penal impotriva cesionarului?
Cel mai recent răspuns: vopsy , utilizator 10:31, 5 Iunie 2009
Nu vad la ce v-ar folosi o asemenea hotarire, cererea ar putea fi respinsa ca lipsita de interes. Mai bine ar fi o plingere penala
Nu inteleg pe ce baza ar spune instanta ca este lipsita de interes, societatea avand datorii si eu inca aparand ca administrator si asociat unic la reg com interesul meu ar fi evident de a fi exonerat de orice activitate pe care a avut-o societatea dupa incheierea contractului de cesiune.
Baza exista , din moment ce ati autentificat actele la notariat.Exista dovezi ca l-ati convocat pentru a face demersurile si la Registrul Comertului.Drept urmare pentru a evita orice prejudiciu cauzat nu din vina Dmv , actionati pe parte penala.
Apelati la un avocat , care o sa va indrume cel mai bine dupa ce o sa vada toata documentatia cu privire la acest aspect.
Mult succes ,
Nici eu nu vad cum ar putea fi admisa o asemenea cerere. Mai bine ati cere direct inregistrarea in registrul comertului, asa cum trebuia sa faceti dumneavoastra de la bun inceput, pe baza primei hotarari judecatoresti. Mi se pare ca va complicati inutil cerand ca celalalt sa faca ceva ce puteti face chiar dumneavoastra.

PS: Respingerea unei actiuni ca lipsita de interes se refera la interesul procesual, adica folosul practic pe care il cautati prin promovarea actiunii. O hotarare care sa constate inexistenta unui raport juridic nu v-ar folosi cu nimic in mod practic, de vreme ce deja ati obtinut realizarea dreptului dvs (adica obligarea la inregistrarea in RC).
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Intradevar am obtinut realizarea dreptului meu, respectiv obligarea cesionarului la inregistrarea contractului de cesiune si actul aditional la registrul comertului, am depus pe acestea doua la reg com dar din pacate nu au valoare juridica asa cum sugerati mai sus, am depus si hotararea pentru a fi publicata in monitorul oficial, nu stiu ce valoare are si asta.

Acum sunt blocat, practic nu stiu ce sa mai fac, este de ajuns acea hotarare sau trebuie sa incep un penal impotriva cesionarului pentru ca evident nu se va duce sa inregistreze actele.

Multumesc tuturor pt raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Cesionarul nu vrea sa mai inregistreze contractul de cesiune si actul aditional la rc vopsy vopsy Deci am intocmit contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de ... (vezi toată discuția)
Problema de opozabilitate ccippi ccippi Buna ziua. In anul 2002 am facut un act aditional la statutul unui srl, la care eram asociat si administrator de comun acord cu asociatul meu de atunci,act ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cesionez partile sociale ale unui srl luca1182 luca1182 Vreau sa cesionez cu titlu gratuit partile sociale ale unei societati comerciale unde sunt administrator unic , catre fratele meu. Firma are activitate, ... (vezi toată discuția)