avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa cesionez partile sociale ale unui srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa cesionez partile sociale ale unui srl

Vreau sa cesionez cu titlu gratuit partile sociale ale unei societati comerciale unde sunt administrator unic , catre fratele meu. Firma are activitate, profit, a fost infiintata in ianuarie 2008. Ce procedura trebuie sa urmez si care sunt costurile?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 17:32, 7 Iunie 2008
Contract de cesiune parti sociale si act aditional la actele constitutive ale societatii, care se inregistreaza la Reg. Com.
Nu mai stiu costurile, trebuie sa va interesati la Registrul Comertului.
1. Contract cesiune parti sociale;
2. Act aditional la Actul constitutiv, unde se va preciza cedarea partilor sociale si, eventual inlocuirea Administratorului; daca se va inlocui administratorul, : declaratie pe proprie raspundere, specimen de semnatura in forma autentica sau data in fata consilierului de la Registrul Comertului, tot Registrul va obtine cazierul fiscal si judiciar, copie dupa buletin;
3. Cerere formular registru si eliberarea mentiunilor care confirma modificarile intervenite

Costurile depind de nr. de cuvinte din actul aditional si celalalte taxe, dar apreciez ca nu va fi mai mult de 400-500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Renuntare la firma... bogdyban bogdyban Buna ziua, Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)