avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat din srl cu doi asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat din srl cu doi asociati

buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila?
am inteles ca se face un act aditional care va fi publicat in MO, un contract de cesiune de parti sociale, o declaratie a celui ramas in societate ca indeplineste cond prevazute de lege, modificarea actului constitutiv.( informatii obtinute dupa multe insistente de la RC Bacau, unde nu se dau prea multe informatii , ex un act aditional redactat de juristii de acolo ajunge undeva la 100 lei, cand poate fi redactat si sub semnatura privata.....intelegeti ce tarife practica ei....statul roman o sa ne omoare)
contractul de cesiune trebuie facut la notar sau avocat?
declaratia celui ramas se face separat sau este cea cuprinsa in actul constitutiv?
actul constitutiv se modifica dupa ce se emite certificatul constatator de inregistrare mentiuni (sau nu se mai emite un asemenea certificat?)?actul constitutiv se modifica in intregime sau numai capitolul care priveste conducerea si administrarea?.....inteleg ca se redacteaza un nou act constitutiv in forma autentica....practic soc se transforma in srl cu asociat unic.....se pastreaza modelul de act constitutiv de la infiintare sau se adopta modelul de act constitutiv srl cu asociat unic.........? multumesc!
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:38, 11 Aprilie 2011
CE MULTE INTREBARI AI!!!!!!!!!!!!!!!
Sa o luam pe rand:

Trebuie sa faci un contract de cesiune de parti sociale dar cat mai restrans, pentru ca trebuie sa sa faci un contor de cuvinte la el. In functie de cate cuvinte ai atati bani dai la Registru. Contractul poti sa-l faci si nu sub semnatura privata nu trebuie sa fie autentificat. Daca iti trebuie declaratia si specimenul de semnatura celui care ramane in firma cu toate ca le-ai depus odata cand s-a infiintat firma atunci: ori domul se prezinta in fata celui care iti inregistreaza actele la Registru ori la notar si te costa in jur de 100 lei. Mai ai de completat cateva tipizate pe care le iei de la informatii. Fiind un singur asociat actul constitutiv se transforma in statut, adica. ..... iei actul constitutiv, stergi titlu si scrii statut, steri din el asociatul care pleca si tot ce tine de el in act, procentele si asa mai departe cu atentie si astfel modificat il duci la Registru. Cu toate actele astea te duci la Registru.Te costa pana in 500 lei.BAFTA
In primul rand se face o hotarare a adunarii generale a asociatilor, la asta trebuie sa aveti grija cat scrieti, pentru ca ea se publica in Monitorul Oficial si nu Contractul de Cesiune.
Apoi faceti Contractul de cesiune, unde puteti scrie cat de mult sau cat de putin doriti, important este sa cuprinda elementele esentiale ale unui Contract de cesiune.
Faceti apoi un Act Constitutiv actualizat cu clauzele speciale prevazute de lege pentru un asociat unic.
Se da o declaratie pentru asociat unic si un specimen de semnatura(in mod normal daca erati si inainte administrator nu ar mai fi nevoie....)Declaratia si specimenul pot fi date gratuit in fata unui registrator comercial la ONRCBacau sau veniti cu ele de la un notariat gata facute!
Toate actele pomenite mai sus, mai putin declaratia si specimenul de semnatura pot fi intocmite sub semnatura privata !
specimenul de semnaturi nu se depune decat la modificare de administratori. in cazul de fata nu se aplica. cu privire la declaratia pe propria raspunderece sadeclare? ca indeplineste calitatea de asociat ? pai este deja si faptul ca devine unic nu are importanta pentru ca se face verificare de unicitate in acest sens si daca mai este asociat unic la o alta societate conditiile de admisibiliTate a cererii sunt nule oricate declaratii pe propria raspundere s-ar depune.
Spuneti ca in cazul de fata nu se aplica povestea cu specimenul de semnatura. Poate chiar asociatul care pleaca era unicul administratorul. Reiese de undeva, ma scuzati, ca pun intrebarea, cine este administrator? Cel care pleaca, cel care ramane, amandoi?
Iar de declaratia de asociat unic este nevoie, altfel registrul comertului ar desfiinta aceasta declaratie ca tot se plateste "verificare asociat unic"....Ati intalnit la vreun registru din tara posibilitatea eliminarii acestei declaratii?
Actele pot fi facute si sub semnatura privata. Declaratia de unic asociat se da la notar. Numai specimenul de semnatura se poate da gratuit la Registrul Comertului.

Alte discuții în legătură

Modificare statut srl santiri13 santiri13 Buna ! Am si eu o intrebare scurta ca pe la noi prin Sibiu citi oameni atitea pareri. Vreau sa preiau un srl al tatalui meu si trebuie sa ii schimb asociatul, ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune parti sociale - trebuie facut la notar? lori2007 lori2007 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca in cazul unei cesiuni de parti sociale este neaparata nevoie ca sa fie incheiat contractul de cesiune la ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga modificare asociati viorictin viorictin Buna seara, am cautat pe net,un model pentru hotarare AGA-privind o modificare,din 2 asociati ramne 1,cel care este si administratorul societatii,si tot un ... (vezi toată discuția)