avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere asociat din srl cu doi asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere asociat din srl cu doi asociati

buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila?
am inteles ca se face un act aditional care va fi publicat in MO, un contract de cesiune de parti sociale, o declaratie a celui ramas in societate ca indeplineste cond prevazute de lege, modificarea actului constitutiv.( informatii obtinute dupa multe insistente de la RC Bacau, unde nu se dau prea multe informatii , ex un act aditional redactat de juristii de acolo ajunge undeva la 100 lei, cand poate fi redactat si sub semnatura privata.....intelegeti ce tarife practica ei....statul roman o sa ne omoare)
contractul de cesiune trebuie facut la notar sau avocat?
declaratia celui ramas se face separat sau este cea cuprinsa in actul constitutiv?
actul constitutiv se modifica dupa ce se emite certificatul constatator de inregistrare mentiuni (sau nu se mai emite un asemenea certificat?)?actul constitutiv se modifica in intregime sau numai capitolul care priveste conducerea si administrarea?.....inteleg ca se redacteaza un nou act constitutiv in forma autentica....practic soc se transforma in srl cu asociat unic.....se pastreaza modelul de act constitutiv de la infiintare sau se adopta modelul de act constitutiv srl cu asociat unic.........? multumesc!
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:38, 11 Aprilie 2011
....ambii asociati am fost si administratori.......actul constitutiv nu se face in forma autentica?
in cazul de fata nu este obligatorie intocmirea actului constitutiv in forma autentica. in cazul in care sunteti deja administrator nu se mai da specimenul de semnatura. Cu privire la declaratie se pare ca practica difera de la un judet la altul. Imi mentin totusi punctul de vedere ca nu se da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut srl santiri13 santiri13 Buna ! Am si eu o intrebare scurta ca pe la noi prin Sibiu citi oameni atitea pareri. Vreau sa preiau un srl al tatalui meu si trebuie sa ii schimb asociatul, ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune parti sociale - trebuie facut la notar? lori2007 lori2007 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca in cazul unei cesiuni de parti sociale este neaparata nevoie ca sa fie incheiat contractul de cesiune la ... (vezi toată discuția)
Cesiune intre asociati ContSters28686 ContSters28686 Intr-un S.R.L. unul dintre asociati doreste sa cesioneze celuilalt partile lui sociale. Ce acte trebuiesc facute si unde se depun? Multumesc. As dori sa ... (vezi toată discuția)