avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune intre asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune intre asociati

Intr-un S.R.L. unul dintre asociati doreste sa cesioneze celuilalt partile lui sociale.
Ce acte trebuiesc facute si unde se depun?
Multumesc.
As dori sa stiu cam la ce suma se ridica toate aceste acte.
Multumesc foarte mult pentru ambele raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters28686, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:40, 2 August 2011
Actele se pot intocmi la avocat, notar, societati de profil sau la biroul de asistenta juridica de la registrul comertului. Aveti nevoie de hotarare, act constitutiv actualizat, declaratie de asociat unic daca asociatul ramane singur in societate.
Dupa intocmirea actelor, acestea se depun la registrul comertului.
Hotararea asociatilor, Contract de cesiune, Act constitutiv cu noile modificari.
Se depun la Registrul Comertului.
Care este termenul maxim in care se pot depune actele la ORC? Ce se intampla in cazul in care acest termen este depasit?
Termenul legal de depunere a hotararii este de 15 zile zile de la adoptarii acesteia. Dupa acest termen ramane la latitudinea directorului de la registrul comertului sau a persoanei desemnate sa admita sau nu cererea de inregistrare a hotararii.
Aveti nevoie de : cererea tip de inregistrare mentiuni, hotarare impreuna cu contorul de cuvinte pe baza caruia se intocmeste nota de calcul la registru, actul constitutiv actualizat in care va ramane asociatul spre care se cesioneaza, in cazul in care nu este depus dosarul de catre administrator sau asociati este necesara procura sau imputernicirea precum si copia actului de identitate al persoanei respective.Taxele la registru sunt in functie de marimea hotararii in general 400 Ron.

Alte discuții în legătură

Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)