avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntare la firma...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntare la firma...

Buna ziua,
Sunt patronul unei firme, am calitatea de administrator si asociat unic si doresc sa cedez firma unui membru din familie dorind sa nu mai am nici un statut in aceasta firma.Se poate acest lucru?Cum se va face si unde?...
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Vasile Roman , Avocat 17:15, 21 Februarie 2009
Incheiati un contract de cesiune parti sociale cu persoana care doreste sa preia firma.
Contractul poate fi incheiat la notar.


Av. Cermak Iuliana
Faceti un contract de cesiune parti sociale, si il inscrieti in evidente la Registrul Comertului. Faceti Decizie de asociat unic prin care va schimbati din functia de administrator si il numiti administratoru pe cel ce va deveni noul asociat unic. Actualizati actul constitutiv, depuneti toate aceste acte la Registrul Comertului.

Nu incheiati contractul de cesiune la notar, dati banii pe onorariu degeaba, legea nu va obliga sa faceti asta, contractul dobandeste data certa si devine opozabil tertilor prin inscrierea la Registrul Comertului.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
ContSters42249, utilizator
Buna ziua ,

Ceea ce intrebati dvs se numeste cesionare de parti sociale catre o alta persoana nu conteaza daca va este ruda sau nu. Actele se intocmesc de obicei de un avocat sau notar si se depun la Registrul Comertului. Cel care preia societatea de la dvs trebuie sa mearga de asemenea la un notar pentru a depune specimenul de semnatura in calitate de administrator la societatea pe care o cumpara. O zi buna. Cu respect , av Lupu Roxana.
Ceea ce vreti dvs sa faceti este sa cesionati partile sociale, dar aceste formalitati implica de altfel si redactarea si si atestarea actului aditional, a actului constitutiv actualizat, a contractului de parti sociale si deciziei asociatului unic si evident depunerea dosarului de mentiune la Registrul Comertului . Pentru ajutor, va stau la dispozitie. Elena Cioaca
Dar sa aveti in vedere ca firma sa fie in regula cu impozitele, contractele, contabilitatea si cam tot ce tine de dvs in calitate de administrator, nu ati dori sa-i creati probleme unui membru al familiei, nu?!

Alte discuții în legătură

Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O firma cu 2 asociati, din care unul este si administrator, cesioneaza partile sociale unei alte persoane care va avea calitatea de asociat unic si ... (vezi toată discuția)