avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cedare parti sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cedare parti sociale SRL

Buna ziua,

Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL.
Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de administrator.

Va rog sa-mi spuneti daca pasii de mai jos sunt suficienti.

1. AGA privind revocarea functiei mele de administrator + decizia de cesiune a partilor sociale;
2. Contract de cesiune parti sociale
3. Act aditional la actul constitutiv.

Intrebari:
A) este suficient actul aditional sau trebuie act constitutiv actualizat?
B) actul aditional/actul constitutiv actualizat poate fi semnat sub semnatura privata sau trebuie sa fie facut la un cabinet de avocatura? Mentionez ca la infiintarea firmei am fost la un avocat.

Cele 3 acte enumerate mai sus le depun la Registrul Comertului impreuna cu o cerere....si gata.

Este asa simplu, sau imi scapa ceva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:14, 26 Ianuarie 2009
In cadrul aga trebuie mentionata si intentia de cesionare actiuni, iar in rest pasii sunt in regula. Va puteti duce la un birou juridic sau va puteti adresa direct ORC, care prin biroul specializat va redacteaza documentele.
Si mai trebuie mentionat ceva, anume daca persoana care preia actiunile (partile sociale) daca este din afara societatii, deci nu mai are parti sociale in firma, trebuie sa depuneti si specimenul de semnatura al respectivului, declaratie de cazier judiciar si cazier fiscal.
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
Profesional New Consult, Consilier juridic
specimenul de semnatura il da doar administratorul. daca noul asociat nu va avea si calitate de administrator nu e necesar specimenul de semnatura
E obligatoriu sa faceti act constitutiv actualizat, care nu e nevoie sa fie atestat sau autentificat. Nu va trebuie declaratie de cazier judiciar, ci declaratie ca noul asociat indeplineste conditiile legale pentru a detine aceasta caliitate.

Aveti toate actele necesare aici:[ link extern ]

In masura in care inafara de cesiune mai faceti si alta modificare (de ex. schimbarea administratorului), actele se vor suplimenta corespunzator. Tot pe site-ul ONRC gasiti formalitalile necesare: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)
Redeschidere firma matusa.raluca matusa.raluca Buna ziua, Anul trecut am suspendat activitatea firmei mele si acum as vrea sa o redeschid, schimband insa domeniul de activitate si unul dintre asociati. ... (vezi toată discuția)