avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Obtinerea unei hotarari de inexistenta raport juridic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Obtinerea unei hotarari de inexistenta raport juridic

Pe scurt, am facut contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de administrator si i-am dat toate actele societatiii, la acel moment nu am stiut ca trebuie sa le inregistrez la registrul comertului.
Societatea a inceput sa inregistreze datorii la bugetul de stat deci el desfasura activitate cu societatea, de la adm financiara mi-au spus ca trebuie sa inregistrez actele la Registrul Comertului ca sa nu mai apar ca administrator. L-am contactat pe cesionar m-a dus cu vorba, vazand ca nu vrea,
Am facut legal o convocare si o notificare la judecatorie nu s-a prezentat la niciuna apoi l-am dat in judecata la tribunalul comercial obtinand o sentinta definitiva si irevocabila prin care il obliga sa faca modificarile la Reg Com constatanduse dreptul meu de a nu mai figura la registrul comertului.

Acum as vrea sa il chem din nou in judecata pe cesionar si instanta pe baza acestor documente sa constate inexistenta oricarui raport juridic intre mine ca administrator al societati si terte parti incepand cu data incheierii contractului de cesiune, pt ca finantele vor incepe executare silita si astfel sa fiu exonerat.

Este bine ce incerc sa fac sau sunt prostii si mai bine incep un proces penal impotriva cesionarului?
Cel mai recent răspuns: vopsy , utilizator 10:31, 5 Iunie 2009
Daca eu am inteles bine, dumneavoastra ati spuneti ca ati depus actul aditional si contractul de cesiune precum si hotararea, pt. publicare in M.O?
Pai astea sunt singurele are se depun, ce sa mai depuna cesionarul? In afara de specimenul de semnatura si copie act identitate. Cazierul lui se obtine de catre Registru.Cererea se face si se semneaza de catre cedent , pana la darea hotararii si publicarea in M.O el fiind cel indreptatit a face cereri si a semna in numele unitatii.
Specimenul de semnatura se putea trece si in actul aditional autentic.
In cazul in care refuza a depune specimen puneti in executare horatarea, printr-un executor judecatoresc.
Da le-am depus dar nu au efect juridic si nici nu produc modificari in reg com pt ca in urma semnarii contractului de cesiune nu mai am nici o calitate in societate, singurul care o poate face este cesionarul, intradevar ca persoana interesata si cu acea hotarare de obligare eu zic ca s-ar fi putut face.
Cum se executa o hotatrare cu obligatia de a face? din cate am inteles nu poate fi pusa in aplicare de un executor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarul nu vrea sa mai inregistreze contractul de cesiune si actul aditional la rc vopsy vopsy Deci am intocmit contractul de cesiune si actul aditional la notariat cu data certa a unui SRL cu asociat unic cedand tot capitalul social si functia de ... (vezi toată discuția)
Problema de opozabilitate ccippi ccippi Buna ziua. In anul 2002 am facut un act aditional la statutul unui srl, la care eram asociat si administrator de comun acord cu asociatul meu de atunci,act ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cesionez partile sociale ale unui srl luca1182 luca1182 Vreau sa cesionez cu titlu gratuit partile sociale ale unei societati comerciale unde sunt administrator unic , catre fratele meu. Firma are activitate, ... (vezi toată discuția)