avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate katerine

Activitate katerine

Buna ziua, sunt mama unei fetite de 2 ani, care are dubla cetatenie romano-italiana, fiind nascuta in Italia si avand tatal italian. De curand am obtinut si eu cetatenia italiana. As dori sa vin in tara cu fetita cu documente italiane, evitand astfel la plecarea din Romania sa am nevoie de procura din partea tatalui, asa cum prevede legea romana. Pot circula cu ce acte doresc sau pe teritoriul Romaniei trebuie sa ma justific cu documente romanesti?
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Executare silita
AVLIL a scris:

Nu inteleg intrebarea dv., "cat este de valabila"?
Mult este valabila, este tare valabila, este de nota 10 valabila... cum anume doriti sa masor valabilitatea?

Exista posibilitatea de a executa si alte bunuri care nu sunt pe numele lui, insa numai daca stiti si puteti proba ca le-a instrainat intentionat ca sa scape de ele...
Peste 5 ani, nu stiu, depinde ce faceti intre timp... Datoria se prescrie in 3 ani daca nu faceti nimic.
Da, se poate pune si poprire.

Mi-as dori mult sa fie de nota 10 valabila... ma refeream la faptul ca, stiind de hotarare, cu siguranta isi va pune banii la adapost. Nu stiam cata valabilitate are aceasta hotarare (in timp)...
Răspuns la discuția Executare silita
Stiti cat este valabila hotararea? O pot pune in aplicare si peste 5 ani? Se poate pune poprire pe salariu in strainatate daca se constata ca acesta nu are nimic pe numele lui?
Buna ziua! In urma unui proces intentat fostului sot am obtinut o hotarare judecatecatoreasca definitiva si irevocabila fiind indreptatita sa primesc o suma considerabila de bani. As dori sa stiu cata valabilitate are hotararea si daca existra vreo sansa de a-mi recupera banii daca nu are nimic trecut pe numele lui. Se poate aplica hotararea si intr-o tara a Unuinii Europene avand in vedere ca de cativa ani s-a stabilit in strainatate?