avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! In urma unui proces intentat fostului sot am obtinut o hotarare judecatecatoreasca definitiva si irevocabila fiind indreptatita sa primesc o suma considerabila de bani. As dori sa stiu cata valabilitate are hotararea si daca existra vreo sansa de a-mi recupera banii daca nu are nimic trecut pe numele lui. Se poate aplica hotararea si intr-o tara a Unuinii Europene avand in vedere ca de cativa ani s-a stabilit in strainatate?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:36, 29 Mai 2009
In primul rand trebuie sa investiti hotararea cu formula executorie urmand ca, dupa acea sa discutati cu un executor judecatoresc. Avand in vedere normele de drept comunitar, titlul executoriu poate fi pus in aplicare si in tara in care sotul dumneavoastra este stabilit acum.
Daca creditorul "cauta un executor", ce face debitorul, care sa spunem, a primit o hotarare netemeinica si nelegala; este clar ca debitorul se va grabi...in lumina noii reglementari, cum poate sa se apere debitorul (ma ref. la decizia CC)
Stiti cat este valabila hotararea? O pot pune in aplicare si peste 5 ani? Se poate pune poprire pe salariu in strainatate daca se constata ca acesta nu are nimic pe numele lui?
Nu inteleg intrebarea dv., "cat este de valabila"?
Mult este valabila, este tare valabila, este de nota 10 valabila... cum anume doriti sa masor valabilitatea?

Exista posibilitatea de a executa si alte bunuri care nu sunt pe numele lui, insa numai daca stiti si puteti proba ca le-a instrainat intentionat ca sa scape de ele...
Peste 5 ani, nu stiu, depinde ce faceti intre timp... Datoria se prescrie in 3 ani daca nu faceti nimic.
Da, se poate pune si poprire.
AVLIL a scris:

Nu inteleg intrebarea dv., "cat este de valabila"?
Mult este valabila, este tare valabila, este de nota 10 valabila... cum anume doriti sa masor valabilitatea?

Exista posibilitatea de a executa si alte bunuri care nu sunt pe numele lui, insa numai daca stiti si puteti proba ca le-a instrainat intentionat ca sa scape de ele...
Peste 5 ani, nu stiu, depinde ce faceti intre timp... Datoria se prescrie in 3 ani daca nu faceti nimic.
Da, se poate pune si poprire.

Mi-as dori mult sa fie de nota 10 valabila... ma refeream la faptul ca, stiind de hotarare, cu siguranta isi va pune banii la adapost. Nu stiam cata valabilitate are aceasta hotarare (in timp)...

Alte discuții în legătură

Ce taxe se achita la executor? Denisa_Maria Denisa_Maria Buna ziua.Va rog mult sa-mi spuneti si mie cat ma costa sa merg la un executor judecatoresc pentru a pune in executare o hotarare judecatoreasca. cum va fi ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc hng hng Poate un executor judecatoresc sa puna poprire pe conturile unei firme, daca exista o hotarare definitiva pt. o persoana fizica care este administratorul ... (vezi toată discuția)