avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie minor dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie minor dubla cetatenie

Buna ziua, sunt mama unei fetite de 2 ani, care are dubla cetatenie romano-italiana, fiind nascuta in Italia si avand tatal italian. De curand am obtinut si eu cetatenia italiana. As dori sa vin in tara cu fetita cu documente italiane, evitand astfel la plecarea din Romania sa am nevoie de procura din partea tatalui, asa cum prevede legea romana. Pot circula cu ce acte doresc sau pe teritoriul Romaniei trebuie sa ma justific cu documente romanesti?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:07, 3 August 2015
In interiorul tarii puteti circula cu ce acte doriti.

As vrea sa va spun ca nu e cazul sa va faceti probleme la iesire pentru ca toti 3 aveti (si) cetatenie italiana iar domiciliul copilului este in Italia, deci logica spune ca nu e nevoie de declaratia de acord a tatalui insa minorul fiind si cetatean roman nu pot sa zic asta. Au fost cazuri, unele prezentate si pe forum, cand s-a solicitat acord in situatii similare.

Daca as fi in locul dvs. as duce sotul la un notar italian sa dea declaratia (trebuie pusa pe declaratie apostila de la Haga, stie notarul) si as traduce-o si legaliza la un notar in Romania.
Acest model este bun:
[ link extern ]

Daca nu v-o cere nimeni ati pierdut cativa banuti si ceva timp.
Sigur, dvs. faceti cum considerati de cuviinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia romana nikkkoleta nikkkoleta salve! sunt mamica unei fetite in varsta de 3 saptamani, eu sunt cetatean roman dar traiesc si muncesc in Italia unde am nascut si fetita. Tatal ei este ... (vezi toată discuția)
Acte eliberate in romania se pot traduce, legaliza si apostila la traducator, notar si la prefectura in italia? viola viola ACTELE ROMANILOR PREZENTI IN ITALIA POT FI TRADUSE DE TRADUCATOR AUTORIZAT IN ITALIA APOI LEGALIZATE, APOSTILATE DE NOTAR SI PREFECTURA DIN ITALIA? (vezi toată discuția)
Intorcerea in italia cu un minor Oana Bogdan Oana Bogdan Buna ziua, am nevoie disperata de un raspuns. Sora mea este stabilita in Italia si are un minor in varsta de 11 ani. Tatal minorului este sirian dar ... (vezi toată discuția)