avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Intorcerea in Italia cu un minor
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Intorcerea in Italia cu un minor

Buna ziua,
am nevoie disperata de un raspuns. Sora mea este stabilita in Italia si are un minor in varsta de 11 ani. Tatal minorului este sirian dar locuieste in Italia de mult timp, in schimb pasaportul sau Sirian a expirat de ceva timp. Sora mea vrea sa vina cu fata in vacanta in Romania. Nu are probleme sa iasa cu copilul din Italia, dar i s-a transmis de la ambasada ca are probleme sa se intoarca cu copilul in Italia, pentru ca datorita faptului ca tatal nu are pasaport nu i se poate elibera un document numit : "declaratie de frontiera pentru reintoarcere in italia"
Sora mea ca si fiica ei sunt cetateni romani cu domiciluiul in strainatate
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:36, 17 Iunie 2016
Degeaba au domiciliul in strainatate, deocamdata legea e cam stramba in privinta asta.
Sa incerce la un notar italian, poate nu-s asa de stricti ca ai nostri de la consulat si o fac si cu pasaportul expirat. Daca declaratia are apostila de la Haga (stie notarul despre ce e vorba) in tara o traduce si legalizeaza la un notar roman si e in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea in italia cu un minor Oana Bogdan Oana Bogdan Buna ziua, am nevoie disperata de un raspuns. Sora mea este stabilita in Italia si are un minor in varsta de 11 ani. Tatal minorului este sirian dar ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului minor din tara fara acordul tatalui doktoru2000 doktoru2000 buna, sunt un nou utilizator si vreau sa stiu si eu cum pot scoate un minor din tara ... adica ..tatal lui este plecat in italia cu jobul si nu poate veni ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport alexandraciobotar alexandraciobotar buna ziua.am nascut anul acesta in italia,vreau sa merg luna asta in romania sa fac certificat de nastere si pasaport.as vrea sa stiu daca e nevoie de procura ... (vezi toată discuția)