avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului minor din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului minor din tara fara acordul tatalui

buna, sunt un nou utilizator si vreau sa stiu si eu cum pot scoate un minor din tara ... adica ..tatal lui este plecat in italia cu jobul si nu poate veni acasa..din cauza jobului
in schimb ma voi duce eu la el si vreau sa-l iau si pe copil... nu s-au mai vazut din decembrie... ce ma sfatuiti sa fac ...sau ce pot sa fac???
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 13:57, 13 August 2011
Aveti nevoie de o declaratie acord din partea tatalui ca puteti calatori cu fiul dvs minor in perioada si destinatia. O poate da la consultatul Romaniei sau la un notar de acolo, trims in Tara in original , daca e in lb italiana, adica facuta la un notar trebuie tradusa , legalizata traducerea si apostilata.
Tatal va da la ambasada Romaniei sau la unul din consulate o declaratie din care sa rezulte acordul sau sa iesiti din tara cu copilul si v-o trimite prin posta ca sa puteti calatori cu minorul.
Aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui si pasaport pentru minor.
1.Declaratia notariala a tatalui trebuie sa cuprinda:1. -acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei,
2.- datele dvs de identitate ,
3.- statul sau statele de destinatie,
4.-perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria,
5.-scopul deplasării;
6. -ruta urmată până în statul de destinaţie;
7.- indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinaţie, caz în care trebuie menţionată persoana căreia urmează a-i fi încredinţat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoţitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
2.-pasaport pentru minor,
- pentru obtinerea pasaportului minorului aveti nevoie declaratie notariala prin care isi exprima consimtamantul pentru eliberarea pasaportului acestuia..
Declaraţiile trebuie redactate în două exemplare şi trebuie să fie autentificate în ţară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori, dacă au fost date în faţa autorităţilor străine, să îndeplinească condiţiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenţiei cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare.


multumesc!(..cate acte...:O) :yes:
multumesc tuturor!:thumbup:

Alte discuții în legătură

Cum duc minorul fara tata in strainatate? szidonia szidonia Buna ziua,taiesc in concubinaj si avem un fiu de 6 ani.Tatal este plecat in Marea Britanie,si acum trebuie sa mergem si noi.De ce acte am nevoie si ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Procura ciupriupi ciupriupi as vrea si eu sa stiu dak o declaratie data de sot in olanda la un notar public este suficienta k sa pot iesi cu fata din tara? (vezi toată discuția)
Imputernicire insotire minor pop_maria pop_maria doresc sa stiu ce fel de imputernicire trebuie sa fac mamei mele pentru a putea venii cu copilul meu in afara tarii acolo unde urmeaza sa lucrez de luna ... (vezi toată discuția)