Buna ziua!
Imi cer scuze de deranj, dar as dori sa ma lamuriti intr-o problema, si anume:
Am lucrat cu CIM/nedeterminata la o firma care este in procedura de insolventa. La momentul de fata lichidatorul a intrat in posesia contabilitatii firmei pana la 30.06.2008. Dupa aceasta data firma nu a mai desfasurat activitate nici nu s-au mai depus nici un fel de declaratii la fisc, nici nu s-au facut incetarile la ITM MM, deci nu mai este intocmita contabilitatea in continuare. Acum eu as dori sa-mi fac dosarul de somaj, iar lichidatorul a refuzat sa-mi faca acea adeverinta tipica pt AJOFM deoarece nu are toata contabilitatea la zi adica 31.12.2009. Administratorul si si eu i-am spus lichidatorului ca alta contabilitate nu mai sunt alte acte contabile sau fiscale. dati-mi va rog o idee sau o lege pentru a putea rezolva aceasta problema si a-mi face dosarul de somaj...
va multumesc de intarirea a ceea ce am gandit si eu! deci ma gandesc ca am facut bine ca am refuzat AJUTORUL lor si m-am decurcat altfel si am platit restantele.
acesta ma gandesc ca era o solutie de moment, nu?
O nelamurire am in ceea ce priveste un contract de credit pt bunuri de la flanco. Ratele aferente acestui contract am incetat sa le mai platesc pe o perioada mai mare de 60 de zile, motiv pentru care cei de la flanco mi-ai spus ca nu mai pot plati la ei ratele numai la omniasig ca ei au preluat contractul. Am platit la flanco o parte din suma totala, dupa care la ceva timp, un an si un pic cam asa, am primit acasa o somatie de plata cu titlu executoriu, daca zic bine, in care mi se spunea ca in termen de o zi am de platit catre omniasig in baza contractului incheiat cu flanco suma de X lei, intr-un cont al cabinetului executor judecatoresc Y. Am platit suma care mi s-a cerut in aceeasi zi, cu recipisa si contractul de credit de la flanco m-am prezentat la executor, iar acesta mi-a zis ca ii ok nu mai am nici o obligatie de plata fata de acest contract si mi l-a stampilat cu " executat datorie". dupa vreo 2 luni de la aceasta plata ma suna cineva de la ceva firma de recuperari ca figurez cu o datorie la alpha bank in baza aceluias contract.
Va rog sa ma lamuriti de ce?
multumesc
As avea nevoie de niste pareri in urmatoarea situatie.
Am un credit ipotecar pe o perioada de 35 de ani in val de 92000chf, la o banca si de aprox 3 luni si ceva nu mai pot plati ratele iunare integral (391chf) la banca, acumuland restante, motivele fiind reducerea veniturilor, astfel ca am cerut sprijin si ajutor din partea bancii printr-o adresa in care am explicat situatia si motivele care avut ca efect acest lucru mai sus mentionat si am cerut micsorarea ratelor sau reesalonarea lor. Ceva timp am asteptat raspuns si cand credeam ca acesta nu mai vine, surpriza, banca m-a contactat de curand cu o oferta superba, adica imi ofereau reesalonarea creditului , bineinteles am prezentat o noua adeverinta de venit, fara nici un comision, noul credit ar contine soldul vechiului credit 91000chf+1400 chf restante+ 1000 chf chelt renotare de ipoteca pe o perioada de 40 de ani. noua rata ar fi de 360 chf, iar in primele 6 luni as plati o rata cu cost redus il numesc ei, se refera la dobanda, adica vreo 320 chf.
intrebarea mea este si vreau sa va spuneti si voi parerea : daca ma avantajeaza cu ceva, daca este intr-aradevar un ajutor real sau ne incarca nota de plata mai mult?
astept raspunsuri.
ok....alta intrebare...am putea merge la notarul care aautentificat contractul pentru a face o nota de rectificare, pt ca din greseala s-a strecurat o eroare, in speta, pe care s-o depunem la cf, la banca...etc, fara a se sesiza din oficiu d-nul notar???
da scrie ca e necasatorit! ce pot face mai departe1 dati-mi niste sfaturi va rog! nu de alta, dar in caz de divort sa nu ne trezim ca nu mai beneficiem nici unul de apartament, si sa si platim ratele.....
il poate acuza de fals in declaratii si in tribunal sa se anuleze contractele de vanzare cumparare, credit ...?
buna ziua!
as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema....
Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a noastra ( a mea si a sotului), am facut un credit imobiliar la banca in mai 2008, folosind unele compromisuri, adica eu figurez in biroul de credit, astfel ca am fost refuzata la a mai beneficia de alte credite, astfel ca pt a beneficia de acest credit imobiliar sotul s-a declarat necasatorit la banca, figurand asa si in contractul de credit si de ipoteca, respectiv in cel de vanzare cumpararea al apartamentului acuma eu doresc si va rog sa ma sfatuiti in urmatoarele: cum putem sa modificam, bineinteles tot la un notar public, contractul de vanzare-cumparare al apartamentului, sa-l aducem la faza reala, fara a avea niciunele dintre parti ( sotul si banca) consecinte negative.sau mai bine zis se mai poate face ceva in acest sens, ne lasa legea? si va mai rog sa-mi spuneti daca v-ati mai confruntat cu situatii asemanatoare.
va rog un raspuns cat mai curand, daca se poate!
va multumesc anticipat