avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stare civila...???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stare civila...???

buna ziua!
as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema....
Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a noastra ( a mea si a sotului), am facut un credit imobiliar la banca in mai 2008, folosind unele compromisuri, adica eu figurez in biroul de credit, astfel ca am fost refuzata la a mai beneficia de alte credite, astfel ca pt a beneficia de acest credit imobiliar sotul s-a declarat necasatorit la banca, figurand asa si in contractul de credit si de ipoteca, respectiv in cel de vanzare cumpararea al apartamentului acuma eu doresc si va rog sa ma sfatuiti in urmatoarele: cum putem sa modificam, bineinteles tot la un notar public, contractul de vanzare-cumparare al apartamentului, sa-l aducem la faza reala, fara a avea niciunele dintre parti ( sotul si banca) consecinte negative.sau mai bine zis se mai poate face ceva in acest sens, ne lasa legea? si va mai rog sa-mi spuneti daca v-ati mai confruntat cu situatii asemanatoare.
va rog un raspuns cat mai curand, daca se poate!
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 10:30, 22 Mai 2009
Dar in contractul de vanzare cumparare a aprtamentului scrie ca sotul este necasatorit? Sau este trecut doar el proprietar?
da scrie ca e necasatorit! ce pot face mai departe1 dati-mi niste sfaturi va rog! nu de alta, dar in caz de divort sa nu ne trezim ca nu mai beneficiem nici unul de apartament, si sa si platim ratele.....
il poate acuza de fals in declaratii si in tribunal sa se anuleze contractele de vanzare cumparare, credit ...?
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
ancutzic@, utilizator
Atat timp ce platiti ratele , nimeni nu va face nimic. cei de la banca incep sa faca probleme doar in momentul in care nu se mai platesc ratele.
In eventualitatea unui divort, apartamentul respectiv face parte din bunurile comune, fiind achizitionat in timpul casatoriei si se va partaja.
care este posibilitatea ca in tribunal sa-l acuze de fals si sa se anuleze contractul de credit, de vanzare cumparare......
Cine sa-l acuze de fals? Cei de la banca? Nu cred ca o vor face atat timp ce platiti ratele....

Alte discuții în legătură

Se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie bun propriu? AlinaMoldovan AlinaMoldovan as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata \"locuinta proprietate personala\" atita timp cit ea este inca in ... (vezi toată discuția)
Art 292 cod penal irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua M-ar intersa sa stiu care sunt riscurile in cazul in care cineva a dat o declaratie falsa incalcand art 292 cod penal.A dat o declaratie in care a ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate sot/sotie NICOL72 NICOL72 sotul meu a cumparat un imobil in timpul casatoriei dar in actul de vanzare cumparare apare ca necasatorit. Ce implicatii are acest lucru? Trebuie modificat ... (vezi toată discuția)