as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata "locuinta proprietate personala" atita timp cit ea este inca in proprietatea bancii,fiind in curs de achitare,si daca da,poate aceasta locuinta sa fie considerata proprietatea doar a unuia dintre soti,cel care a incheiat contractul de credit cu banca,in conditiile in care celalalt sot a declarat in scris la banca ca nu doreste sa participe la achizitia acestui bun nici cu plata nici cu beneficiile ce rezulta din cumpararea lui,fiind in divort dar neavind inca o sentinta definitiva. M a intereseaza acest lucru deoarece eu fiind in curs de divort cu sotul el si-a cumparat o casa iar acum cererea mea pentru locuinta ANL se loveste de acest aspect,si anume ca eu am fost "coproprietar" cu sotul,deci nu mai am dreptul la locuinta ANL,desi la banca exista declaratia mea scrisa in acest sens,ca nu doresc sa particip la cumpararea bunului si nu doresc sa fiu proprietar al lui.
Mi se cere in acest sens o declaratie pe proprie raspundere a sotului ca el nu detine locuinta,dar intrebarea e: detine sau nu inca? caci mai are 34 ani de rate...mie mi se pare ca nu e proprietar,chiar daca e trecut in cartea funciara a casei,caci adevaratul proprietar e banca...ce ma sfatuiti sa fac? multumesc!
locuinta e in proprietatea sotului, casatorit inca cu dvs,cu ipoteca in favoarea bancii
ar fi util sa vedeti totusi contractul
poate ajuta daca la anl demonstrati ca azi ati inceput divortul ,maine si-a luat sotul casa, va da si banca copie dupa declaratia dvs, va mai sustine si sotul , prezinta si contractul...
era bine sa fi putut sa astepte si sotul pana sa-si ia casa. si pt el si pt dvs
trebuie sa vedeti contractul de vanzare cumparare pentru locuinta.De fapt trebuie sa stiti daca in momentul perfectarii actelor ati semnat si dumneavoastra si ma refer la faptul ca intre cel ce a vandut apartamentul si familia dvs a intervenit un contract de vanzare cumparare in care se scrie clar cui vinde apartamentul si modalitattea de primire a banilor.
Apartamentul este doar ipotecat in favoarea bancii dar apartine celui care a incheiat contractul de vanzare cumparare si daca in acest contract se stipuleaza ca v-a vandut apartamentul amandurora si ati si semnat nu cred ca aveti ce face.
Banca nu e proprietarul.
Daca era leasing imobiliar ar fi fost banca.
Asadar proprietar e sotul ( nu imi dau seama ce declaratie ati facut dvs., dar din ce relatati doar sotul), banca are doar constituita in favoarea ei ipoteca, ca o garantie in caz de neplata.
Deci o declaratie din partea lui ca nu detine o locuinta ar fi neconforma cu realitatea.
pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort , toate bunurile achizitionate de catre oricare din soti , intra in comunitatea matrimoniala a acestora.
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)