avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate ca un bun dobandit in timpul casatoriei sa fie bun propriu?

as dori sa va intreb daca o locuinta cumparata prin credit ipotecar este considerata "locuinta proprietate personala" atita timp cit ea este inca in proprietatea bancii,fiind in curs de achitare,si daca da,poate aceasta locuinta sa fie considerata proprietatea doar a unuia dintre soti,cel care a incheiat contractul de credit cu banca,in conditiile in care celalalt sot a declarat in scris la banca ca nu doreste sa participe la achizitia acestui bun nici cu plata nici cu beneficiile ce rezulta din cumpararea lui,fiind in divort dar neavind inca o sentinta definitiva. M a intereseaza acest lucru deoarece eu fiind in curs de divort cu sotul el si-a cumparat o casa iar acum cererea mea pentru locuinta ANL se loveste de acest aspect,si anume ca eu am fost "coproprietar" cu sotul,deci nu mai am dreptul la locuinta ANL,desi la banca exista declaratia mea scrisa in acest sens,ca nu doresc sa particip la cumpararea bunului si nu doresc sa fiu proprietar al lui.
Mi se cere in acest sens o declaratie pe proprie raspundere a sotului ca el nu detine locuinta,dar intrebarea e: detine sau nu inca? caci mai are 34 ani de rate...mie mi se pare ca nu e proprietar,chiar daca e trecut in cartea funciara a casei,caci adevaratul proprietar e banca...ce ma sfatuiti sa fac? multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlinaMoldovan , utilizator 11:31, 13 Februarie 2010
astea cred ca sunt puncte in favoarea dvs pt a obtine locuinta de la anl
iar sotul dvs poate da declaratie ( nu ca el nu e proprietar) ci ca dvs nu ati avut casa si ca el este unicul proprietar. si chiar este, fara dvs
el e plecat deja din tara...am dat EU declaratie la notar k nu detin,dar primaria o ignora pur si simplu...multumesc oricum tuturor pt sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere a unei a 2-a persoane pe contractul de vanzare-cumparare (prima casa), alta decat titularul creditului panamaria panamaria Se poate trece ca si proprietar (sau co-proprietar) la apartament si o a doua persoana, alta decat titularul creditului? Doresc ca apartamentul cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Devenire coproprietar Adionita Adionita Bună seara In urma cu 5 ani, prietena mea a contractat un credit prima casa pentru un apartament. A fost contractat doar de ea deoarece eu nu aveam job la ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)