Buna ziua,
doresc sa cumpar o masina second hand si m-am lovit de urmatoarea situatie. Proprietarul masinii a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o alta persoana si spune ca a facut lucrul insa pentru ca persoana respectiva sa poata vinde masina in cazul in care apare un cumparator si proprietarul nu este in tara in perioada respectiva. In actele masinii (cartea masinii, talon) modificarile nu s-au produs, apare tot primul proprietar. Este o situatie normala, pot sa am probleme in momentul in care o sa inscriu masina pe numele meu? Cum se procedeaza in aceasta situatie, cine trebuie sa-mi elibereze certificatul fiscal?
Buna ziua,
am angajat pentru nunta o firma de organizari evenimente, care insa nu si a respectat contractul incheiat. Noi am inchiriat 2 plasme de 127 cm si am primit 2 plasme mai mici de 127, iar laserul l-au inlocuit cu masina de baloane fara sa ne intrebe daca suntem de acord. Nu mai zic ca prestatia domnului deplasat la eveniment a fost foarte slaba. Pentru ca nu am avut ce face, am fost pusi in fata faptului implinit, evenimentul a continuat cu echipamentele puse la dispozitie de ei, desi contractul prevedea altceva, iar dimineata noi am achitat banii pe care-i datoram conform intelegerii din contract. Pot actiona cumva impotriva acestei firme, avand in vedere ca exista o filmare de la eveniment si persoane care pot dovedi ca echipamentele prezente la eveniment nu sunt conforme cu ceea ce era prevazut in contract.
Sunt studenta si la inceputul acestui an universitar (2008-2009), pe baza dosarului depus, mi-a fost aprobata subventia individuala potrivit Ordonantei 73/2004. Benefiez insa doar in acte de aceasta, pentru ca in realitate din luna octombrie si pana azi nu am primit aceasta subventie. Ministerul nu a trimis banii necesari catre facultate prin care sa mi se asigure plata subventiei, pentru ca din cauza crizei financiare, spun ei, nu ar mai fi bani si pentru plata acestor subventii.
Au dreptul cei de la minister sa refuze sa-mi plateasca acesti bani? Mentionez ca este vorba de o subventie de 60 de lei pe luna, iar perioada pentru care ar trebui sa mi se plateasca este de 9 luni. Ce as putea face pentru a primi totusi acesti bani, care mi se cuvin, avand in vedere ca anul universitar a ajuns la final.
Nu exista decat niste inregistrari telefonice, in care cel de la care au fost luati banii recunoaste ca datoria i-a fost platita, dar nu stiu in ce masura acestea pot fi acceptate ca probe.
In urma cu 3 ani o ruda a luat cu imprumut suma de 90 milioane lei, moment in care intre el si cel care i-a dat acesti bani a fost incheiat un act la notar in care cel ce lua banii cu imprumut garanta cu o garsoniera in cazul in care nu restituie suma luata pana la o anumita data. Intre timp cel care a luat banii si-a platit datoria, dar pentru ca cei doi se cunosteau de mult si se considerau prieteni nu au facut nici un act care sa dovedeasca ca datoria a fost platita, ba mai mult nu au mers nici sa rupa actul incheiat la notar in momentul in care a luat suma de bani. Acum persoana de la care au fost luati banii nu mai recunoaste ca a primit suma data cu imprumut si exista o hotarare de executare silita prin care cel care a luat banii trebuie sa achite aceasta suma, in caz contrar ii va fi luata garsoniera, asa cum prevede actul incheiat la notar in urma cu 3 ani si care nu a fost rupt desi banii au fost restituiti. O greseala de neiertat a celui care a luat banii cu imprumut si apoi i-a inapoiat fara un act care sa dovedeasca acest lucru, dar asa se intampla cand te increzi prea mult in oameni, in prieteni. Totusi, mai poate face ceva cel care a luat banii cu imprumut pentru a nu se trece la executarea silita? Va multumesc anticipat.