avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Activitate Dobos Ariela

Activitate Dobos Ariela

Discuție Agent asigurare
Persoanele care lucreaza ca si salariati cu norma intreaga si mai incaseaza comision ca si agent de asigurare in baza unui contract de agent trebuie sau nu sa depuna declaratii sau notificari pentru veniturile din comision conform OUG 58/2010?
Discuție OUG 58/2010
Buna ziua, m-ar interesa daca o persoana care lucreaza ca si agent de asigurari si incaseaza comision intra sau nu sub incidenta OUG 58/2010?
Răspuns la discuția Modificare Titlu de Proprietate
Pana la un moment dat nu am avut niciun act, socrii fiind de fata la masurarea terenului, apoi la momentul la care ne-am dat seama ca de fapt titlul nu corespunde cu locul fizic al terenului am scos din arhiva o copie de pe pv de punere in posesie pe care intradevar figureaza semnaturile persoanelor puse in posesie si ale caror nr de parcela corespunde cu cele din titlu, dar la data semnarii pv niste persoane in jur la 70 de ani nu aveau de unde sa stie ca de fapt acele parcele din pv nu corespund cu terenul masurat fizic.
Buna ziua,
as apela la ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: in anul 1991 familia mea a fost improprietarita conf legii 18 cu un teren extravilan, terenul respectiv a fost dat in arenda avand mai multe contracte de arendare de-a lungul anilor , problema ivindu-se in anul 2006 moment in care a fost gata Titlul de proprietate si am dorit sa vindem terenul respectiv. Atunci viitorul ne-a spus ca de fapt fizic terenul nu este unde este faptic. Din acel moment am mers la primaria respectiva pentru a modifica tilul de proprietate (nefiind ridicat), dar ne lovim din parte primariei de care apartinem de tot felul de obstacole cu toate ca le-am prezentat mai multe dovezi (act de schimb si contracte de arendare) care dovedesc ca noi avem dreptate. Ce se poate face in acest caz?
Multumesc pentru raspuns
Buna ziua.
As solicita ajutorul dumneavoastra pentru lamurirea unei situatii de natura juridica.
O persoana fizica in anul 1953 cumpara cu contract de vanzare cumparare de mana un imobil care a avut destinatia de biserica si o transforma in casa de locuit. Contractul de vanzare-cumparare, respectiv cele 4 chitante cu care persoana respectiva a achitat imobilul respectiv poarta semnatura si stampila comunitatii respective, iar contractul este semnat si de martori. Transcrierea la CF nu se face , iar imobilul se nationalizeaza in anul 1958. In CF figureaza si la momentul actual ca si imobil: Biserica si proprietar Statul Roman.
Persoana respectiva locuieste in continuare in acel imobil pana decedeaza.
In anul 2001 se depune cerere de retrocedare cf. L 10/2001 de catre mostenitori dar cererea este respinsa, pe motiv ca mostenitorii sunt rude prea indepartate, cu toate ca aceleasi persoane detin in proprietate teren retrocedat in urma aceleeasi persoane. Ce se mai poate face in acest caz ?