Buna ziua.
As solicita ajutorul dumneavoastra pentru lamurirea unei situatii de natura juridica.
O persoana fizica in anul 1953 cumpara cu contract de vanzare cumparare de mana un imobil care a avut destinatia de biserica si o transforma in casa de locuit. Contractul de vanzare-cumparare, respectiv cele 4 chitante cu care persoana respectiva a achitat imobilul respectiv poarta semnatura si stampila comunitatii respective, iar contractul este semnat si de martori. Transcrierea la CF nu se face , iar imobilul se nationalizeaza in anul 1958. In CF figureaza si la momentul actual ca si imobil: Biserica si proprietar Statul Roman.
Persoana respectiva locuieste in continuare in acel imobil pana decedeaza.
In anul 2001 se depune cerere de retrocedare cf. L 10/2001 de catre mostenitori dar cererea este respinsa, pe motiv ca mostenitorii sunt rude prea indepartate, cu toate ca aceleasi persoane detin in proprietate teren retrocedat in urma aceleeasi persoane. Ce se mai poate face in acest caz ?
Actiunea in constarea uzucapiunii de lunga durata , cea de 30 de ani , e una imprescriptibila (poate fi introdusa oricand la judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil), indiferent de buna sau reaua credinta a posesorului , de lipsa justului titlu.Succes.
Revendicare
Gisela Eremia
Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)