avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate aleko27

Activitate aleko27

Buna seara,
Un consilier local face parte dintr-o comisie de specialitate, iar alt consilier local face parte din doua comisii de specialitate.
Interpretarea/punct de vedere legenr. 393/2004, art. 34 "
Art. 34. -
(1) Pentru participarea la lucrările consiliului şi ale comisiilor de specialitate, consilierii au dreptul la o indemnizaţie de şedinţă. Preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene nu li se acordă indemnizaţie de şedinţă.
(2) Indemnizaţia de şedinţă pentru membrii consiliului care participă la şedinţele ordinare ale consiliului şi ale comisiilor de specialitate va fi în cuantum de până la 5% din indemnizaţia lunară a primarului, preşedintelui consiliului judeţean sau primarului general al municipiului Bucureşti, după caz.
(3) Numărul maxim de şedinţe pentru care se poate acorda indemnizaţia, potrivit alin. (2), este de o şedinţă de consiliu şi 1-2 şedinţe de comisii de specialitate pe lună."

Pentru consilierul local cu o comisie de specialitate se plateste sedinta ordinara plus comisia de specialitate (10%), iar pentru consilierul local cu doua comisii de specialitate se plateste sedinta ordinara plus doua comisii de specialitate(15%) ?
Da, trebuie tinut cont de toatre majorarile salariale care sunt in vigoare.
Gresit. Nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi în anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Buna ziua,
Conform vechimii in specialitatea studiilor absolvite, puteti fi numita intr-o functie publica grad profesional principal.
Salariul de baza difera in functie de categoria institutiei publicce.
Legea 188/1999 - art.92.
Daca nu se organizeaza concurs nu mai puteti ocupa temporar functia publica de conducere vacanta. In 2016 se poate solicita avizul anfp-ul pentru exercitare temporara de maxim 6 luni, sau pot bugeta postul, participati la concurs si multa bafta.
Procedura ... a fost optiunea dvs sa candidati pentru studii medii. Nu se poate transforma functia publica .
Răspuns la discuția Concurs functie de conducere
7 executie, automat se infiinteaza al 8-lea post, cel de conducere, deci se poate infiinta serviciu.
Salariul variaza in functiei de nivelul institutiei.
Nu poate avea salariul unui functionar public debutant .
Răspuns la discuția Salariu expert clasa I asistent.
Salariul difera in functie de nivelul institutiei, primarie, c j, prefectura, agentie, etc.
Promovarea unei functii contractuale (unui post contractual) din studii medii in studii superioare nu presupune aplicarea prevederilor legii 188/1999 - Statutul functionarilor publici.
Pentru personalul contractual se aplica HG 286/2011,
Dupa ce promoveaza, puteti solicita numirea in functia publica.