As mai avea o intrebare si anume: Noi in prezent locuim in apartamentul mai sus mentionat impreuna cu soacra mea, cheltuielile in casa (intretinere; electricitate; cablu; pana si mancare si toate cele de trebuinta intr-o casa) sunt achitate de catre mine si sotul meu. De curand eu si sotul meu am si zugravit si am facut imbunatatiri, deoarece de foarte multi ani nu s-au mai facut imbunatatiri in acel apartament, cu toate cheltuielile suportate numai de catre noi doi.
Va rog mult sa imi spuneti daca in cazul in care se doreste vanzarea acestui apartament ne putem cere drepturile proportinal cu cele cheltuite, si nu impartire egala. Iar in cazul in care aceasta "imparteala" nu este posibila pe cale amiabila, am avea castig de cauza in instanta.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
In 2002 socrul meu a decedat, la momentul respectiv era divortat. Cei doi copii (sotul meu si fratele lui) au facut succesiunea bunul fiind un apartament. S-a stabilit ca fosta sotie are 1/2 din apartament si cei doi copii cate 1/2 din restul de 1/2 din apartament.
La momentul deschiderii succesiunii mai existau si un loc de veci si doua terenuri (ambele mostenite de catre socrul meu), insa nu au fost introduse in masa succesorala deoarece cei doi fii nu detineau titlurile de proprietate ale locului de veci si ale terenurilor in original iar dobandirea lor dura.
Acum vor intra in curand in posesia acestora si dorim sa stim daca se poate face redeschiderea succesiunii pentru introducerea acestor bunuri, unde se poate face si anume trebuie sa ne adresam aceluiasi birou notarial la care ne-am adresat in 2002 si mai mult de atat as vrea sa stiu daca fosta sotie are vreun drept asupra acestor bunuri, inca odata mentionez ca bunurile au fost mostenite de catre socrul meu iar la data decesului cei doi erau divortati.
As mai dori sa stiu daca voi intampina probleme avand in vedere ca in ultimele 12 luni am avut 3 angajatori, periodele de lucru fiind continue, fara intreruperi.
Va trebui sa solicit adeverinte de venit de la fiecare, pentru perioadele lucrate?
As dori sa stiu ce acte trebuie sa depun la primaria de sector pentru acordarea indemnizatiei pentru crestere copil.
In ultimele 12 luni am avut 3 angajatori, am avut continuitate, deci nu am intrerupere in munca.