avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare indemnizatie crestere copil

Buna,

As dori sa stiu ce acte trebuie sa depun la primaria de sector pentru acordarea indemnizatiei pentru crestere copil.
In ultimele 12 luni am avut 3 angajatori, am avut continuitate, deci nu am intrerupere in munca.

Multumesc pentru ajutor,

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:52, 2 Iunie 2009
ACTE NECESARE
ACORDARII DREPTULUI LA INDEMNIZATIE DE CRESTERE A COPILULUI:

a) cerere si declaratii tip
b) actul de identitate a solicitantului ( copie )
c) certificatul de nastere a copilului si livretul de familie ( copie )
d) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz
e) adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte realizarea in ultimile 12 luni a veniturilor profesionale supuse impozitului pe venit.
f) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate
g) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului.
Va multumesc mult pentru informatii.

As mai dori sa stiu daca voi intampina probleme avand in vedere ca in ultimele 12 luni am avut 3 angajatori, periodele de lucru fiind continue, fara intreruperi.
Va trebui sa solicit adeverinte de venit de la fiecare, pentru perioadele lucrate?

Din pacate aveti drumuri de facut!Trebuie sa aduceti adeverinte de la toate locurile de munca din ultimul an!Actele de identitate ale parintilor original si copie,original si copie certificat nastere copil,cont IBAN la o banca agreata de Primarie,declaratia tip semnata de parintii copilului.
Exact de aceste adeverinte stiam si eu, cand trebuie sa merg la primarie. Dar aici, la primaria Odorhei, mai cer si o adeverinta, ca ma platit CAS-ul pentru activitatea independenta....Este corect sau nu? Va multumesc pentru raspuns...
Daca ati avut si o activitate independenta inafara contractului de munca, va trebui, pe langa cererea de suspendare a contractului de munca pe care o faceti la angajator, sa aduceti si dovada ca ati intrerupt acea activitate care va aducea venituri. Nu uitati, pe perioada pe care primiti indemnizatia, nu trebuie sa mai obtineti niciun fel de venit. Succes!

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani iulia_is iulia_is Buna ziua, Imi puteti spune care sunt actele necesare intocmirii dosarului pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului 2 ani vasileionel89 vasileionel89 buna seara am si eu o intrebare sotia mea a semnat contractul de munca pe 1 martie 2015 si a lucrat pana in decembrie inclusiv din decembrie a dus la locul de ... (vezi toată discuția)
Dosar pt.inndemnizatie cresterea copilului Georgeana Georgeana Buna ziua,as dori sa stiu ce acte trebuie la dosarul ce-l voi depune in privinta primirii indemnizatiei pentru cresterea copilului timp de 2 ani. Provin din ... (vezi toată discuția)