Buna ziua,
Imi puteti spune care sunt actele necesare intocmirii dosarului pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani, si cand trebuie depus acest dosar. (precizez ca sotul meu va intra in concediu pentru crestere copil), cum trebuie anuntat angajatorul?
trebuie sa mearga la Primaria de care apartineti pentru a lua o adeverinta tip. Cu adeverinta, copia dupa certificatul de nastere al copilului si o cerere de intrare in concediu pentru crestere si ingrijire copil va merge la angajator. Angajatorul completeaza adeverinta si o da inapoi salariatului, iar la dosarul de personal vor ramane copia certficatului de nastere si cererea.
La primaria de care apartineti se va depune dosarul: adeverinta completata de angajator, buletin, certificat nastere copil, declaratie ca celalalt parinte nu beneficiaza de acelasi drept. Nu stiu exact daca mai trebuie si alte documente, dar cu siguranta lista completa de documente necesare este afisata la sediul primariei.
ACTE NECESARE ACORDARII DREPTULUI LA INDEMNIZATIE DE CRESTERE A COPILULUI
h) cerere si declaratii tip
i) actul de identitate a solicitantului ( copie )
j) certificatul de nastere a copilului si livretul de familie ( copie )
k) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz
l) adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte realizarea in ultimile 12 luni a veniturilor profesionale supuse impozitului pe venit.
m) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate
n) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului.
NOTA : LA DEPUNEREA DOSARULUI VOR FI PREZENTATE TOATE ACTELE IN ORIGINAL