Numele meu este Maria Florentina Pirvulescu, va scriu in numele sorei mele Dora Gabriela Pocora (32 ani).
In luna februarie a fost supusa uneui operatii pentru extirparea unei tumori cerebrale de mari dimensiuni in urma careia a ramas paralizata de mana dreapta, are dificultati de mers si de limbaj majore. Urmeaza tratament cu antiepileptice pentru atenuarea crizelor de epilepsie.
Ea este casatorita si are 2 copii ( un baietel de 8 luni si o fata de 9 ani). Copii si sora mea sunt ingriiti efectiv- 24/24 - de catre parintii mei, care nu lucreaza altceva. Sotul ei este salariat. Inainte sa nasca Dora a lucrat ca asistent medical.
Dorim sa stim care este statului ei din punct de vedere juridic si legal privitor la obligatiile pe care si le poate asuma fata de copii si privitor la drepturile ei.
In prezent primeste alocatia pentru ingrijirea copilului si alocatia copilului - in total 800ron.
In acest cas poate primi o alocatie de handicapat ?
Parintii mei care o igrijesc pe ea si care ingrijesc efectiv si copii au dreptul la un ajutor din partea statului pentru munca depusa?
Va multumesc pentru a acorda atentia necesara acestei probleme.
impreuna cu sora mea care este stabilita in canada, sunt proprietara unei locuinte pe care am cumparat-o de la tatal nostru in comuna micesti, judetul arges. primaria imi cere 2 taxe de paza, spunand ca toti cei care au locuinta trebuie sa plateasca. este corect, atata timp cat noi suntem coproprietari?
LA CAT CONCEDIU DE ODIHNA AM DREPTUL DACA NASC IN JUR DE 3 NOIEMBRIE? IN CONTRACT SCRIE CA AM DREPTUL LA 21 DE ZILE PE AN. POT SA LE IAU PE TOATE? SAU DOAR PENTRU CAT AM LUCRAT? DACA INTRU IN PRENATAL PE 1 SEPTEMBRIE...LA CATE ZILE DE CO AM DREPTUL? PUTETI SA-MI MENTIONATI SI LEGILE RESPECTIVE? MULTUMESC