O persoana fizica neautorizata semneaza o conventie civila pentru executarea unei lucrari.Primeste un avans in luna martie si aprilie in sume egale de cate 6500 ron,total 13000 ron.In cursul lunii iunie acesta se autorizeaza ca PFA.In luna august pe data de 10 este controlat de inspectorii Garzii Financiare si se constata ca s-a sustras de la plata impozitului aferent pe suma integrala de 13000 ron.In data de 23 august reprezentantii D.G.F.P.realizeaza un control si constata ca in data de 8 august s-a emis o factura pentru 6500 ron (anterior controlului Garzii Financiare) si calculeaza impozitul diferentiat.Este legala si permisa o astfel de procedura?
In acest caz sa inteleg ca greseala,pe timpul suspendarii certificatului grad III (prin hotarare judecatoreasca) apartine celor de la D.G.A.S.P.C.? Sau suntem in situatie anterioara eliberarii certificatului grad III intrucat este inca valabil cel eliberat in 2005 deoarece,noul certificat nu produce efecte juridice fiind suspendat in aplicabilitate si actualmente existand cerere de anulare?Fac precizarea ca cererea de anulare nu este judecata inca.
Buna ziua.As dori sa ma edific intr-o situatie legata tot de handicap.Mama a beneficiat de incadrare in gradul de hsandicap I cu insotitor din anul 2000 pana in 2012 cu caracter permanent pentru diagnosticele: polidiscopatie Csi L cu scolioza in S,hemiplegie stanga post TCC (prin cadere),osteoporoza alotca difuza de coloana (2000,revizuit in 2003);encefalopatie postraumatica cu tulburare de locomotie,hemipareza dreapta,dizartrie,1.encefalopatie post traumatica (prin cadere),2.psihopatie post traumatica,2.sindrom depresiv (2005).Anul acesta prin revizuire a primit gradul III,cod boala H52-oftalmologic.Am contestat certificatul la comisia superiaoara care a afirmat ca:"afectiunile prezentate in celelalte referate nu fac obiectul Ordinului 762.1992/2007"iar comisia locala de evaluare a raspuns "accidentul cerebral vascular ,afectiune care produce principalul defect functional-nu se incadreaza".Fac precizarea ca pe referatele de la medicii neurologi am ca diagnostice:encefalopatie postraumatica (2 referate medici diferiti),hemiplegie dreapta,encefalopatie postraumatica,sechele TCC,tasare corp vertebral T4 parapareza,osteoporoza severa cu fracturi patologice si de la medicul psihiatru-dementa mixta MMSE 14 pc. Pe nici o investigatie imagistica TC-RMN nu s-a evidentiat un AVC ci doar au fost diagnostice prezumtive emise de medici cu ocazia unor investigatii atat in tara cat si strainatate.
Fata de acesta situatie,am solicitat in instanta suspendarea certificatului de handicap iar in termen de 60 de zile am introdus actiunea in anulare a acestuia precum si a deciziei de la Comisia Superioara.Ca si drepturi in decursul celor 60 de zile mama a primit indemnizatia aferenta gradului I iar dupa aceasta perioada cea aferenta gradului III.De la data emiterii noului certificat Primaria de care apartine a intrerupt dreptul si plata insotitorului.Fata de situatia prezentata va rog sa imi explicati in ce situatie juridica ne aflam si daca Primaria a procedat in mod corect sau daca cei de la D.G.A.S.P.C au gresit.
Va multumesc.
Am lucrat in Italia cu contract de munca prima data pe termen de 6 luni,apoi cu un contract pe timp indeterminat (incepand cu data de 19.06.2008).Dupa numai trei luni patronul a desfacut contractul de munca 16.09.2008),in mod unilateral (nu mi-a comunicat in scris incetarea raportului de munca.Despre aceasta desfacere am aflat intimplator dintr-o adresa a Centrului per l'impiego in data de 21.11.2008.Intre timp am depus documentele si am obtinut autorizatia I.N.P.S privind assegni pentru nucleu familiari al estero,in data de 13.10.2008,urmand ca angajatorul sa plateasca aceste drepturi.Fac mentiunea ca, data fiind situatia creata de angajator nu am primit preaviz, comnicare desfacere contract de munca,banii pentru lichidare,banii pentru concediu neefectuat,assegni familiare.Am sesizat in scris atasatul de pe langa Ambasada Romaniei in Italia pe probleme de munca,dar pana in momentul de fata nu am primit nici un raspuns.Deasemeni am sesizat problema serviciului Solvit.Deoarece despre desfacerea contractului de munca am aflat dupa mai mult de 60 de zile nu am putut solicita somaj in Italia intrucat legea prevede un termen maxim de 60 zile si in acest moment nu beneficiez de nici o protectie sociala nici din partea statului italian nic roman.Va rog daca este posibil sa/mi comunicati care ar fi procedura legala si pasii care trebuiesc facuti pentru rezolvare situatiei.Va multumesc.