avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LITIGIU DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LITIGIU DE MUNCA

SUBSEMNATUL STEFAN CRISTIAN-CONSTANTIN, DOMICILIAT IN SAT : SINNICOLAU DE MUNTE , NR. 138 , JUD. BIHOR , COD : 417441 , CU REGRET , VA ADUC LA CUNOSTINTA MODUL REGRETABIL IN CARE FIRMELE PATRONATE DE CETATENI ITALIENI TRATEAZA MUNCITORII ROMANI SI REFUZA RESPECTAREA LEGILOR ROMANESTI .
ESTE VORBA DESPRE S.C. NOUL WOODEST S.R.L. ORADEA , CU SEDIUL IN ORADEA STR. BORSULUI , NR. 45 , JUD. BIHOR , TELEFON : 0359-800025 SI FAX : 0359-800028 , FIIND ADMINISTRATA DE DOMNUL MARTINELLI GIANMARIA .
LUCRURILE STAU IN FELUL URMATOR : EU , AM FOST ANGAJAT LA ACEASTA FIRMA INTRE 13.10.2006 SI 17.10.2007 CAND MI-AM DAT DEMISIA , MOTIVATA LEGAL , CONFORM LEGILOR ROMANESTI , NE MAI VRAND SA FIU TRATAT CA SI UN SCLAV SI PLATIT CU UN SALARIU DERIZORIU , DAR CONDUCEREA FIRMEI NU A LUAT IN CONSIDERARE DEMISIA MEA SI M-A CONCEDIAT DISCIPLINAR IN MOD ABUZIV . PENTRU ACEST FAPT AM ACTIONAT IN JUSTITIE ACEASTA FIRMA SI AM CASTIGAT PROCESUL SI OBLIGAREA LA PLATA DREPTURILE SI CHELTUIELILOR DE JUDECATA PRIN HOTARARE IREVOCABILA , DEFINITIVA SI EXECUTORIE . PE 17.10.2008 , AM FOST LA SEDIUL FIRMEI PENTRU A DEPUNE HOTARAREA SI NOTIFICAREA PENTRU PRIMIREA DREPTURILOR CE MI SE CUVIN , DAR CONDUCEREA FIRMEI A REFUZAT SA LE PRIMEASCA SI SA-MI PLATEASCA DREPTURILE .
CUM POT SA-MI RECUPEREZ DREPTURILE SALARIALE CAT MAI URGENT SI FARA A MAI PLATI TAXE DE EXECUTARE SILITA DEOARECE NU DISPUN DE SUMELE RESPECTIVE ( AM 3 COPII SI NU LUCREZ DE UN AN DIN CAUZA LOR ) .
VA ROG SA MA AJUTATI. VA MULTUMESC ANTICIPAT STEFAN CRISTIAN .

Cel mai recent răspuns: ContSters91324 , utilizator 12:52, 28 Mai 2009
Trimiteti prin posta cu confirmare de primire documentele(eventual copii legalizate) si cererea cu solicitarea de plata a drepturilor salariale conform sentintei si astfel veti avea dovada primirii lor.
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic
E de preferat sa nu trimiteti titlul executor direct la acea societate.
In mod firesc, o astfel de hotarare trebuie platita in scurt timp, in caz contrar, dvs. putand face o plangere penala. Dar e posibil sa pierdeti timp si urgenta dvs. consta in recuperarea banilor.
E bine sa vorbiti cu un executor, sa ii aratati hotararea judecatoreasca si sa stabiliti cu el sa isi opreasca onorariul la recuperarea sumelor poprite. Daca firma are disponibil in cont, e posibil sa ajungeti la o intelegere si dvs. sa aveti mai repede banii cuveniti.
De asemenea, puteti solicita si ajutor judiciar.
Va multumesc pentru solutiile date , deja am trimis notificarea si actele , acum pregatesc plangerea penala si asistenta judiciara.
Dacă aţi trimis cererea de executare (notificarea) către angajator, este esenţial să puteţi dovedi data acesteia pentru că de la această dată se calculează termenul legal după care neexecutarea hotărârii este considerată infracţiune.

Dacă după cele 15 zile de la data cererii nu veţi primi banii cuveniţi, în cuantumul indicat de hotărârea judecătorească, pregătiţi o plângere prealabilă. Găsiţi reglementarea acesteia aici:

[ link extern ]

Temeiul legal este:

Codul muncii
Articolul 277
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

Articolul 279
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 277 si 278 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Am lucrat in Italia cu contract de munca prima data pe termen de 6 luni,apoi cu un contract pe timp indeterminat (incepand cu data de 19.06.2008).Dupa numai trei luni patronul a desfacut contractul de munca 16.09.2008),in mod unilateral (nu mi-a comunicat in scris incetarea raportului de munca.Despre aceasta desfacere am aflat intimplator dintr-o adresa a Centrului per l'impiego in data de 21.11.2008.Intre timp am depus documentele si am obtinut autorizatia I.N.P.S privind assegni pentru nucleu familiari al estero,in data de 13.10.2008,urmand ca angajatorul sa plateasca aceste drepturi.Fac mentiunea ca, data fiind situatia creata de angajator nu am primit preaviz, comnicare desfacere contract de munca,banii pentru lichidare,banii pentru concediu neefectuat,assegni familiare.Am sesizat in scris atasatul de pe langa Ambasada Romaniei in Italia pe probleme de munca,dar pana in momentul de fata nu am primit nici un raspuns.Deasemeni am sesizat problema serviciului Solvit.Deoarece despre desfacerea contractului de munca am aflat dupa mai mult de 60 de zile nu am putut solicita somaj in Italia intrucat legea prevede un termen maxim de 60 zile si in acest moment nu beneficiez de nici o protectie sociala nici din partea statului italian nic roman.Va rog daca este posibil sa/mi comunicati care ar fi procedura legala si pasii care trebuiesc facuti pentru rezolvare situatiei.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare autorizatie broker de asigurari carmenand carmenand Mi s-a propus sa incep colaborarea cu o firma, care sustin ei, este boker de asigurari. Nu am gasit insa firma inregistrata la CSA, si nici nu mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Contestare executare judecatoreasca Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu Am o hotarare judecatoresca prin care Cfr marfa trebuie sa imi plateasca drepturile salariale indexate si actualizate pana la plata efectiva ,cat si sporurile ... (vezi toată discuția)
Repunere pe post dupa constestatie desfacere cm Mihaela Liliana Mihaela Liliana In urma cu un an mi-a fost desfacut contractul de munca pe motive disciplinare, am actionat in judecata firma si am castigat (la curtea de apel). In cat timp ... (vezi toată discuția)