avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Verificare autorizatie broker de asigurari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Verificare autorizatie broker de asigurari

Mi s-a propus sa incep colaborarea cu o firma, care sustin ei, este boker de asigurari. Nu am gasit insa firma inregistrata la CSA, si nici nu mi-a fost prezentat nr autorizatiei, pe motiv ca firma fiind din Ungaria - este autorizata ca si broker acolo si :Dnu mai este nevoie sa fie autorizata si in Romania. Nu sunt in masura sa verific daca aceasta afirmatie este adevarata, de aceea va rog sa ma lanuriti daca este posibila o astfel de varianta. Este vorba de compania Famillio S.R.L. Budapesta Sucursala Oradea, Cu sediul în: 410005 Oradea, Str. Sf. Apostol Andrei nr. 21, Jud. Bihor, Reprezentată legal de: Szilasi Nicolette, Nr. Înreg.: J05/819/24.06.2010, Cod fiscal: 27104160. Mai mentionez ca firma functiona inainte sub numele de Famillio Agent de Asigurari SRL si acum sustine ca si-a schimbat forma de functionare.
Nu as dori sa semnez un contract cu ei daca nu stiu sigur ca au atorizatia din partea CSA sa functioneze ca si broker in Romania.

In speranta unui raspuns,
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romeo1973 , utilizator 10:07, 16 Martie 2011
nu vad cum ar putea sa functioneze in Romania fara sa fie autorizata de CSA si inscrisa in registru.
Un ale element - in numele companiei este obligatoriu sa se regaseasca formularea "broker de asigurare".
Buna ziua!
Pentru a putea verifica inregistrarea firmei la CSA trebuie sa intrati pe pagina CSA ului, mai exact:
[ link extern ]
Bineinteles trebuie sa cunoasteti si denumirea firmei in Ungaria. In Romania s-a creat firma corespondenta Famillio srl Budapesta Sucursala Oradea.
In ceea ce priveste denumirea nu este obligatoriu conform legii sa contina denumirea de „Broker” asta este doar o denumire „FANCY” inventata de brokeri ca sa se deosebeasca de firmele simple „Agent” de asigurari.
Pe de alta parte conform legilor europene daca un Broker extern (din Europa) doreste sa isi inceapa activitatea pe teritoriul Romaniei nu trebuie sa faca altceva decat sa instiinteze CSA ul din Romania printr-o notificare din partea CSA ului tarii respective, ca va intra pe piata romana. Iar CSA ul din Romania ia la cunostinta acest fapt. Daca o firma de brokeraj din romania vrea sa iasa pe piata europeana trebuie sa faca exact acelasi lucru!

Cu respect

P.S. Lucrez de 4 ani in firma asta !
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
Romeo1973, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un agent asigurari srl sa reprezinte mai multi emitenti de asigurari? georgemarinescu georgemarinescu Este posibil ca un agent de asigurari persoana juridica (SRL cu obiect unic de activitate) sa reprezinte/distribuie mai multe asigurari din aceeasi clasa emise ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate cu profil broker de asigurari horlaci2003 horlaci2003 Am nevoie de un pic de ajutor, Vreau sa infiintez o societate care sa aiba ca obiect principal de acttivitate \"6622 Activităţi ale agenţilor şi ... (vezi toată discuția)