avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Poate un Agent Asigurari SRL sa reprezinte mai multi ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Poate un Agent Asigurari SRL sa reprezinte mai multi emitenti de asigurari?

Este posibil ca un agent de asigurari persoana juridica (SRL cu obiect unic de activitate) sa reprezinte/distribuie mai multe asigurari din aceeasi clasa emise de firme diferite de asigurare?

Daca da, ce capital are nevoie agentul SRL?
Cel mai recent răspuns: livia.mazare , utilizator 08:34, 4 Iulie 2010
Raspunsul este NU pentru agent.Numai brokerul, poate reprezenta clientul(asiguratul) la oricare dintre asiguratorii cu care are conventie-contract, pentru orice clasa de asigurari.
Ca agent nu puteti reprezenta decat un asigurator nu mai multi. Daca doriti sa reprezentati mai multe firme de asigurare faceti o cerere de incetare a contractului de agent cu asiguratorul cu care lucrati acum si apoi faceti un nou contract de asistent broker cu o firma de brokeraj. Din cate stiu pt a deveni broker va trebuie un capital de cateva zeci de mii de lei plus o sumedenie de aprobari de la toate forurile de asigurari din Romania. Ebine sa consultati unul din brokerii mari de pe piata asigurarilo pt a prlua o franciza dar nu cunosc sincer care sunt conditiile in acest caz.
asa este. trebuie sa fie asistent broker.isi modifica actul constitutiv si in loc de sintagma agent de asigurare denumirea poate fi fara nicio sintagma, iar ca si activitate trece principala 6622 cred(nu am in fata caen) dar scrie in loc de textul precizat in caen:activitati de asistenta in brokeraj.se poate completa obiectul de activitate si cu alte coduri caen pentru ca asistenta in brokeraj nu presupune unicitate de activitate.
dupa toate astea face un contract cu un broker si vinde ca si asistent al acestuia polite emise de asiguratorii cu care are bokerul contract. de unul singur nu poti incheia contracte cu mai multi asiguratori. doar brokerul poate.sper sa va fie de folos,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent boker in asigurari voxmaris voxmaris Ce conditii trebuie indeplinite pentru a infinta o firma avand activitatea de asistent broker in asigurari? Codul CAEN e 6622? (vezi toată discuția)
Asistent broker de asigurari ca pers juridica edit tamas edit tamas Va rog sa ma lamuriti! sunt o firma care are ca obiect de activitate intermedieri financiare- vechiul CAEN 6713. Intermedieaz credite si leasing. De acum ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea asistentilor in brokeraj/ a agentilor in asigurari ellla_ ellla_ Va pun in discutie o problema de care m-am \"lovit\" : agentii si asistentii in brokeraj in asigurari, care pana acum ceva vreme se inregistrau ca PFI la ... (vezi toată discuția)