Ma ocup de brokeraj in asigurari ca si PFI deocamdata, dar as dori sa-mi deschid o firma. Nelamurirea mea este , ce fel de firma : PFA , I.I. sau SRL. Eu as vrea PFA sau I.I. dar nu stiu daca se poate cu CAEN 6622. Cineva mi-a spus ca doar SRL se poate. Cum as putea afla exact?
Multumesc de ajutor!
activitatea este reglementata de legea 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor
puteti activa ca intermediar in asigurari fie ca agent de asigurare fie ca broker de asigurare
brokerul de asigurare este doar persoana juridica si trebuie sa indeplineasca numeroase conditii de autorizare si functionare (vezi Ordinul CSA nr 15/2010)
agentul de asigurare poate fi persoana fizica dar nu poate intermedia o clasa de asigurare pentru mai multi asiguratori. ca agent de asigurare trebuie ca asiguratorul cu care se incheie contractul de agent de asigurare sa inregistreze agentul de asigurare la CSA(Comisia de supraveghere a asigurarilor)
Agent asigurari
animis
Buna ziua,
Exista vreo posibilitate sa imi fac un srl ca agent de asigurari si sa lucrez cu un broker. Eu doresc sa fiu broker ci doar sa imi fac un srl sau ... (vezi toată discuția)