avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Tip de firma pentru activitatea de brokeraj in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Tip de firma pentru activitatea de brokeraj in asigurari

Ma ocup de brokeraj in asigurari ca si PFI deocamdata, dar as dori sa-mi deschid o firma. Nelamurirea mea este , ce fel de firma : PFA , I.I. sau SRL. Eu as vrea PFA sau I.I. dar nu stiu daca se poate cu CAEN 6622. Cineva mi-a spus ca doar SRL se poate. Cum as putea afla exact?
Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:03, 19 Mai 2012
In ce calitate va ocupati de "brokeraj in asigurari"? Colaborati cu un broker?
Da, sunt colaborator al unei firme de brokeraj.
Nu cred ca este vreun impediment sa infiintati o PFA sau II pe cod 6622 - Activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari.
activitatea este reglementata de legea 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor
puteti activa ca intermediar in asigurari fie ca agent de asigurare fie ca broker de asigurare
brokerul de asigurare este doar persoana juridica si trebuie sa indeplineasca numeroase conditii de autorizare si functionare (vezi Ordinul CSA nr 15/2010)
agentul de asigurare poate fi persoana fizica dar nu poate intermedia o clasa de asigurare pentru mai multi asiguratori. ca agent de asigurare trebuie ca asiguratorul cu care se incheie contractul de agent de asigurare sa inregistreze agentul de asigurare la CSA(Comisia de supraveghere a asigurarilor)
Aici este vorba de un agent afiliat unui broker. Vrea sa se organizeze ca PFA sau II pentru a-si deduce din cheltuieli sau din alte motive.

Eu cred ca o poate face.

@georgia_qaz, din ce ati raspuns nu am inteles: sunteti de acord cu ce am spus eu sau nu?

Alte discuții în legătură

Agent asigurari animis animis Buna ziua, Exista vreo posibilitate sa imi fac un srl ca agent de asigurari si sa lucrez cu un broker. Eu doresc sa fiu broker ci doar sa imi fac un srl sau ... (vezi toată discuția)
Vreau sa infiintez un pfa pentru broker in asigurari Jeremy Jeremy 1. Ce taxe si impozite platesc catre stat daca eu ca titular al PFA-ului dupa cel infiintez, mai lucrez intr-o institutie care plateste contributiile catre ... (vezi toată discuția)
Asistent boker in asigurari voxmaris voxmaris Ce conditii trebuie indeplinite pentru a infinta o firma avand activitatea de asistent broker in asigurari? Codul CAEN e 6622? (vezi toată discuția)